Travelikum

Fedezd fel Magyarország gyönyörű látnivalóit egy helyen!

2022. május 27. - Travelikum

Nem rég számoltunk be nektek Magyarország turisztikai térképéről, melynek segítségével hazánk kiemelkedő attrakcióiról kaphattok bővebb információkat. Ismét hoztunk belőle egy kis ízelítőt, hogy könnyebben eldönthessétek, melyik nevezetességet látogatjátok meg legközelebb!

g_1.jpg

Forrás: https://www.utazzitthon.hu/latnivalo/hortobagy/kilenclyuku-hid-1325

Kilenclyukú híd – Hortobágy[1]

A Hortobágyon található Kilenclyukú híd, az Alföld és Magyarország egyik jelképe is, amelyet mindenkinek érdemes legalább egyszer meglátogatnia. A forrás nélküli, időnként visszafelé haladó Hortobágy folyó fölött ívelő Kilenclyukú híd klasszicista stílusban épült, a folyó két partját köti össze. A híd 1827 és 1833 között épült, Povolny Ferenc tervezésével, e hídon keresztül hajtották a debreceni marhakereskedők a csordáikat Szolnok és Bécs felé. Ma a 167,3 méteres közúti kőhidat a történelmi Magyarország leghosszabb ilyen építményeként tartják számon. 1999-ben a híd az UNESCO Világörökség részévé vált. Mindemellett a hídhoz számos legenda is kapcsolódik: az egyik legismertebb szerint a híres betyárt, Rózsa Sándort az egyik alkalommal bekerítették a pandúrok, mikor a közeli csárdában iszogatott. Ekkor lóra pattant, hogy átkeljen a túlpartra, ám ebben az időben még nem volt híd a folyó felett. Ezt látván kilenc szeretője egymás nyakába borulva segített a betyárnak átkelni a Hortobágyon.

Helikon Kastélymúzeum (Festetics-kastély) – Keszthely[2]

A keszthelyi Festetics-kastély Magyarország egyik leglátogatottabb kastélya. Ma Helikon Kastélymúzeum néven működik muzeális intézményként, öt épületben hat állandó kiállítással várja a látogatókat. A Festetics család Magyarország egyik legjelentősebb nemesi családja volt, a 18. század közepétől folyamatosan bővülő kastély 200 éven keresztül az ő tulajdonukban állt. Így hát nem meglepő, hogy a kastély meglátogatásával az érdeklődők belekóstolhatnak az igazi fényűző főúri életbe! A csodálatos, barokk stílusú kastély bejárásával, a kiállítások meglátogatásával átélheted a hamisítatlan, magyar főúri életstílust.

Hévízi-tó[3]

Akár frissítő, felpezsdítő vagy nyugtató fürdőzésre vágynál, a világ legnagyobb termáltava, a Hévízi-tó biztosan nem fog csalódást okozni! Az egész évben kellemes hőmérsékletű tó különleges összetételének köszönhetően számos betegség gyógyítására alkalmas, azonban akkor is kiváló választás, ha valakinek nincsenek panaszai, hiszen a wellness-szolgáltatások tárháza vehető igénybe Hévízen. A tó nemcsak a természetes gyógykezelést tekintve kiemelkedő, a környezete is megannyi csodát rejt: több színben pompázó tavirózsák, üde zöld fák teszik teljessé a látogatók élményét.

Magyarország turisztikai térképe

A Magyar Turisztikai Ügynökség kiadványa, Magyarország turisztikai térképe elérhető az MTÜ weboldalán. A kiadványban hazánk csodáit egy helyen ismerhetik meg az érdeklődők: az országtérkép mellett hazánk különleges látványosságai közül 27-et szöveggel és képpel illusztrálva is megismerhetünk. A turisztikai térkép itt érhető el.

 

 

 

 

[1] https://www.hortobagyinfo.hu/kilenclyuku-hid/

[2] https://www.keszthely.hu/latnivalok/muzeumok/festetics-kastely

[3] https://mtu.gov.hu/documents/prod/Magyarorszag_terkep.pdf

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr4017841979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása