Travelikum

Bakancslistás úti célok Budapesten

2022. április 22. - Travelikum

Magyarország számtalan csodálatos természeti és kulturális kinccsel rendelkezik, így egész évben érdemes elindulni otthonról, hogy felfedezzük az ország szépségeit. A több száz éves városok, épületek, a hozzájuk kapcsolódó történetek egytől egyig hozzásegítenek bennünket hazánk megismeréséhez, miközben életre szóló élményekkel gazdagodhatunk.

k_2.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

A Magyar Turisztikai Ügynökség létrehozta Bakancslista kiadványát, melynek célja, hogy összefoglalja Magyarország csodáit és segítse a látogatókat az ország minél alaposabb megismerésében. Bár a Bakancslista 2020-ban jött létre, manapság is aktuális lehet és ötleteket adhat az érdeklődők számára, hiszen hazánk csodái továbbra is színesítik országunkat. Ezúttal Budapest bakancslistás nevezetességeit hoztuk el nektek, amelyeket akkor is érdemes meglátogatni, ha csak rövid időnk van felfedezni a főváros szépségeit.

Az egyik kihagyhatatlan budapesti helyszín a Hősök tere, amely egy nagyszabású tisztelgés a honfoglaló magyar fejedelmek előtt. A tértől nem messze található a Városliget, amely tökéletes úti cél lehet akár családoknak is, hiszen a hatalmas park ideális helyszín a piknikekhez, szabadtéri játékokhoz, vagy akár csak a napsütés élvezetéhez a jó időben.

Felejthetetlen élményt nyújthat még az érdeklődők számára a budai Várnegyed felfedezése is. A Várban található például a Halászbástya és a Mátyás-templom, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik a főváros egészére.

Budapest alaposabb megismerésének érdekében kiváló program lehet megcsodálni a Dunán átívelő hidakat. A legjelentősebb történelmi háttérrel bíró Lánchídról, vagy a turisták által leginkább kedvelt Szabadság hídról csodálatos látvány nyílik a Dunára.

Hazánk a termálvizek országa, így Budapestet bátran nevezhetjük a gyógyfürdők fővárosának. Egy egész napos városnézés után szuper pihenésnek számít egy kis kényeztető relaxáció, amelyre tökéletes lehetőség nyílik a főváros egyik gyógyfürdőjében. A Király fürdő fesztelen törökfürdő jellege, a Rudas fürdő eklektikus szépsége, a víz gyógyító erejéről nevezetes Szent Lukács fürdő, valamint a fő attrakciónak számító Széchenyi fürdő mind-mind kellemes kikapcsolódást nyújt a látogatók számára.

 

 

Forrás: https://mtu.gov.hu/documents/prod/Bakancslista_Budapest_Web_2.pdf

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr7017814115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása