Travelikum

Közeleg az igazi tavasz, itt a hajózás ideje!

2022. április 01. - Travelikum

A hagyományokhoz híven idén is húsvétkor kezdi meg a személyhajózási szezont a Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART). Az ünnep közeleg, így tehát a hajózás kedvelőinek már nem kell sokat várniuk arra, hogy az igazi tavaszi napsugarak melegét sétahajózás közben élvezhessék.

kep1_22.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

Történelmi léptékű fejlesztés[1]

Az idei év különleges a balatoni hajózás életében, ugyanis elkezdődött a BAHART jelenlegi flottájának megújítása. Az első komp néhány napja került vízre, illetve az idei évben még négy hajó fog megérkezni. Az intézkedés nagy mérföldkőnek tekinthető, hiszen 40 éve nem volt új hajója a Balatonnak. Az utasok különleges élményben részesülhetnek majd, kiemelt célnak számít, hogy európai színvonalú szolgáltatást élvezhessenek. Az új járművek a legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel rendelkeznek, illetve a legszigorúbb környezetvédelmi normáknak is megfelelnek.

A balatoni kompok forgalomnövekedése az elmúlt években kiemelkedő volt, ami többek között köszönhető például a bővülő vendégforgalomnak, felújításoknak, praktikus menetrendeknek és járatsűrítéseknek. Az új hajók közül a kompok Szántódrév és Tihanyrév között, a katamaránok Siófok, Balatonfüred és Tihany között, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek majd. Így biztosítva lesz, hogy az utasok elérhessék a kiemelt balatoni desztinációkat, ami elősegítheti a balatoni hajózás töretlen és növekvő népszerűségének fenntartását.

Sétahajózás országszerte

Természetesen a sétahajózásra nem csak a Balatonon van lehetőség, többek között a Fertő tó, valamint a Velencei-tó hajói is várják az érdeklődőket a szezon megkezdését követően.

A Fertő tó közelebbi megismerésének érdekében változatos hajós kirándulások látogathatóak a Fertő tavon, amelyek a természet szépségeit a szórakozással kötik össze. Naponta többször rendszeres hajójáratok indulnak Mörbisch – Rust – Illmitz kikötőibe. Továbbá a hajók alkalmasak kerékpárszállításra is, mellyel lehetőség nyílik a Fertő tó körüli kerékpáros túrák sétahajózással való kombinálására is.[2]

A Velencei-tó programajánlatának egyik különlegessége az alkonyati sétahajózás, a Velencei-hegység északi panorámája ekkor mondható a leghangulatosabbnak. A hajóútvonalak sajátos nevű tisztásokat, nádasokat érintenek, mint például a Vaskapu, Lángi-tisztás, Fürdető és Öreg-tisztás.[3]

Balaton Boat Show[4]

Bár az ősz még távol van tőlünk, érdemes lehet megjegyezni azoknak a Balaton Boat Show programját, akik nem csak a hajózás élményéért rajonganak, hanem magukért a hajókért is. A balatonkenesei Balaton Boat Show rendezvényt szeptember 2-4. között látogathatják a hajózás és a vízi sportok iránt érdeklődők. A program során lehetőség nyílik vitorlás és elektromos hajók, kiegészítők és felszerelések megtekintésére, BMW autók teljes palettájának kipróbálására. Ezen felül motorok tesztvezetésére is van mód a program során, valamint a gyermekeket játszótér és hajós kézműves foglalkozások várják majd.

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/merfoldko-az-uj-balatoni-hajok-gyartasaban-vizen-az-elso-komp-2569

[2] https://apartmananna.hu/hu/programok/setahajozas-a-ferto-ton1/

[3] https://velenceitohajozas.hu/szolgaltatasaink/#setahajozas

[4] https://balatonboatshow.hu/latogatoi-informaciok/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr5817794901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

weirdo 2022.04.02. 14:09:10

Gyertek le a partra. Kevés olyan népcsoport van, akiket annyira utálnak, mint a vitorlásokat. Nagyképű szar banda. Lehet, hogy pedofilok is.
süti beállítások módosítása