Travelikum

Ezüstérmes lett a Magyar Pavilon a Dubaji Világkiállításon

2022. április 08. - Travelikum

Hat hónap után, 2022. március 31-én véget ért az Expo 2020 Dubai. A Magyar Pavilon központi témája a víz, az Aqua Roots of Hungary nevet viselő épület hazánk páratlan vízkincseit, azok kialakulását és felhasználását mutatta be. Magyarország sikeres eredménnyel zárta az eseményt, a legjobban bemutatott tematika kategóriában ezüstérmet nyert el.

1_62.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

A Dubaji Világkiállításról[1]

Az Expo 2020 Dubai folytatta a világkiállítások hagyományát, miszerint a cél, hogy platformot biztosítsunk a világunkat formáló legnagyobb innovációk bemutatására. A rendezvény ezúttal is számtalan izgalmas programmal, innovációs technológiai fejlesztésekkel, gasztronómiai különlegességekkel, koncertekkel és kiállításokkal szolgált az érdeklődőknek az elmúlt hat hónap során. A Világkiállítás megteremti a lehetőséget arra, hogy a különböző tájakról érkezett nemzetek közelebb kerüljenek egymáshoz, közös gondolkodásra és alkotásra bírja őket, egy szebb jövő kialakításának érdekében.

A Magyar Pavilon bemutatása[2]

A Magyar Pavilon az idei kiállításon az Aqua Roots of Hungary nevet kapta. A faszerkezetes épület nemcsak a kiállítás területén, hanem az egész Perzsa-öböl menti régióban egyedülállónak minősült. A Magyar Pavilont egy korábbi cikkünkben részletesebben bemutattuk, a magyar kiállítás legféltettebb természeti kincsünkre, a vízre fókuszált. Az érdeklődők szélesebb körben megismerhették fürdőkultúránkat, hazánk természeti látnivalóit és megannyi turisztikai programlehetőséget. Mindemellett a Pavilon egyedülálló gasztronómiai kínálattal is rendelkezett, ugyanis a GastroRoots étteremben könnyed, friss fogások várták a betérő vendégeket, modern felfogásban bemutatva a hagyományos magyar konyhát.

2_45.jpg

Forrás: https://mtu.gov.hu/cikkek/expo-2020-dubai-megnyitott-a-dubaji-vilagkiallitas-debutal-a-magyar-pavilon-2475

Hazánk alkotói a Világkiállításon[3]

A magyar kreatívipari tehetségekre a Magyar Divat & Design Ügynökség egy kreatív héttel hívta fel a figyelmet. A Budapest Select Fashion Show-n hét magyar divattervező mutathatta be a kollekcióját, illetve a Dubai Design Week központi eseményén, a Downtown Design keretein belül tíz magyar designmárka jelenhetett meg formabontó alkotásaival. Kiemelkedő tehetségeink nagy sikert arattak a viszonteladók, valamint az érdeklődő nagyközönség előtt, konkrét ajánlatokat is kaptak a bemutatókon résztvevő buyerektől. Továbbá a szakmai párbeszéd erősítése érdekében az Ügynökség egy kerekasztal-beszélgetést is szervezett a Dubaji Világkiállítás Woman’s Pavilonjában. A divat és designprogramokról, valamint a szakmai beszélgetésről részletesebben ebben a cikkünkben számoltunk be.

A magyar részvétel kiemelkedő eredményei[4]

Magyarország az eseményen a legjobban bemutatott tematika kategóriában ezüstérmes lett, így sikeres eredménnyel zárta az elmúlt hat hónapot. A Magyar Pavilon nagy látogatottságra tett szert a kiállítás ideje alatt, 194 országból 1 088 132 vendég tekintette meg az épületet. A látogatói visszajelzések alapján a vendégek 90%-a a pavilonban látottak alapján szívesen ellátogatna Magyarországra. Mindemellett több ezren, vendégkönyvbe írt bejegyzéseikkel osztották meg pozitív élményeiket. A 26 hét alatt 42 kulturális eseményt szervezett az Expo 2020, melynek kiemelkedő színvonalához Magyarország közel 700 fellépő közreműködésével járult hozzá. Mivel a Magyar Pavilon központi témája hazánk vízkincsei köré rendeződött, a Pavilon AquaBar-jában az érdeklődők magyar ásványvizeket kóstolhattak. A GastroRoots nevű étterem is élményt nyújtott a látogatóknak, a legnépszerűbb étel a gulyásleves volt, de a kürtöskalács is elnyerte a legtöbb vendég tetszését.

A Dubaji Világkiállítás volt az első világkiállítás a Közel-Kelet-, Afrika és Dél-Ázsia régióban és 25 millió látogatóra tett szert közel 200 országból 6 hónapon keresztül. Összességében elmondható, hogy a rendezvényt idén is nagy siker övezte a kultúra, az összefogás és az innováció ünnepeként. [5]

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] https://hungaryexpo2020.hu/expo

[2] https://hungaryexpo2020.hu/pavilon

[3] https://mtu.gov.hu/cikkek/dubaji-vilagkiallitas-reflektorfenyben-a-magyar-divat-2511

[4] https://mtu.gov.hu/cikkek/veget-ert-a-dubaji-vilagkiallitas-ezustermes-a-magyar-pavilon-2580

[5] https://hungaryexpo2020.hu/expo

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr9717800823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kyria 2022.04.09. 23:09:56

Szuper! Sajnos nem láttam róla csak képeket és videókat, de azok alapján is szenzációs volt:)!
süti beállítások módosítása