Travelikum

Ünnepeljük együtt kedvenceinket – Közeleg az Állatok Világnapja!

2022. szeptember 23. - Travelikum

Nemsokára újra itt az Állatok Világnapja, mely egész évre azt üzeni, éljünk harmóniában a minket körülvevő élőlényekkel és természettel. Számos programlehetőség közül választhatunk a jeles napon, érdemes ellátogatni közeli állatkertekbe, vadasparkokba, hogy közelebb kerüljünk kedvenceinkhez, és feltöltődjünk mindazon élményekkel, amelyeket az állatok tudnak megadni nekünk. 

20220509_183701_szek.jpg

Az állatok világnapját 1931 óta ünnepeljük október 4-én, amely Assisi Szent Ferenc nevéhez fűződik. A természet szeretetéről híres Szent Ferenc a ferences rend alapítója, számos legenda őrzi emlékét és különleges kapcsolatát az állatokkal. Assisi Szent Ferenc mindig is azt hirdette: mindent szeretnünk kell, ami körülvesz bennünket. Október 4-én az állatok védőszentje előtt hajtunk fejet, miközben világszerte változatos programok hívják fel a figyelmünket arra, hogy az állatok gazdagabbá teszik a mindennapokat, és velük sokkal boldogabb lehet az életünk.[1]

Állatok Világnapja az újpesti Állatszigeten – Rex Kutyaotthon[2]

A Rex Alapítvány az ország egyik legrégebbi és legkedveltebb állatvédő szervezete, amely idén immár 30 éves! A jubileumi eseményt a közelgő Állatok Világnapján ünnepli az Alapítvány. Az eseményt október elsején rendezik meg, ahol többek között őrző-védő kutyabemutatót és rendőrkutya bemutatót tekinthetünk meg, illetve fellép a Misztrál együttes, valamint a Hot Jazz Band.

Állatok Világnapja – Tropicarium programok[3]

Október 8-án a világnap alkalmából a budapesti Tropicarium izgalmas programkínálattal várja a látogatóit: a vendégek részt vehetnek többek között mongúz, lisztmajom, varánusz és pirája etetésen, illetve királypiton simogatásra is lesz lehetőségük. A szórakozás garantált, hiszen mindezek mellett a legkisebbek felejthetetlen élményeket szerezhetnek az egész napos arcfestés által is!

Állatok Világnapja - Pécsi Állatkert[4]

Az elmúlt évekhez hasonlóan ismét szórakoztató programmal várja a kicsiket és nagyokat egyaránt a Pécsi Állatkert! A jeles nap alkalmából számos látványetetést szerveznek, illetve állati fogadóórák, madarászbemutató, szakvezetések, és különböző gyerekprogramok színesítik a nap programsorozatát.

 

 

 

 

[1] https://www.hegylakomagazin.hu/aktualis/1141-az-allatok-vilagnapja-es-assisi-szent-ferenc

[2] https://kutyabarathelyek.hu/hu/programajanlatok/reszletek/allatok-vilagnapja-2022/

[3] https://tropicarium.hu/allatok-vilagnapja-2022/

[4] https://szallas.hu/programok/allatok-vilagnapja-pecs-p18771

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr917938284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása