Travelikum

Itt a tavasz! – Hamarosan újra látogathatóak a szedd magad tulipánkertek

2023. március 24. - Travelikum

Meleg napsütés, lágy szellő, bódító illatok és tarka rétek: ha tavasz, akkor tulipánszüret. Hazánk számos táján nyílik lehetőség tökéletes virágcsokrunk összeállítására, vagy akár a tavasz hangulatát idéző virágmezős fotónk elkészítésére.

kep1_27.jpgForrás: https://www.tulipilis.com/foto-v

Kőröshegyi Levendulás

Idén közel félmillió tulipánnal, teljesen új területekkel és fotós elemekkel várja látogatóit Magyarország – Balaton déli partján fekvő – legnagyobb látvány levendáriuma. A Kőröshegyi Levendulásnak köszönhető hazánk első tulipánszürete, amely 2016-ban nyitotta meg először kapuit és azóta is rendkívüli népszerűségnek örvend. A szüretelés során a látogatók több mint 50 különböző fajtájú, színű és formájú tulipánnal, illetve közel tízezer virágát bontott nárcisszal találkozhatnak. További előny, hogy akár a kiskedvencével együtt is sok szeretettel várnak minden levendulaimádót, virágkedvelőt, nyaralót és kirándulót.[1] A Balaton melletti térség több szempontból is különleges, például remek választás lehet a fényképezés szerelmeseinek: külön kijelölt szedőhelyek és fotózásra létrehozott területek állnak a látogatók rendelkezésére. Ha pedig valaki megfáradna a serény virágszedés közben, természetesen pihenésképpen gyönyörködhet a Balaton nyújtotta csodás panorámában.

Béni family wine farm

Kökény és Fia Tulipánoskertje a Béni family wine farm Budapesttől 60 kilométerre, Cegléden található. A folyamatosan bővülő családi birtok szolgáltatásai együttesen egy nagyszerű farmélményt nyújtanak a látogatóknak, legyen szó céges vagy családi rendezvényről, vagy akár egyéni kirándulásról.[2] Tavasszal hétvégénket a kulináris élményt nyújtó étteremben, vagy a farm őshonos állatkái mellett élvezhetjük, valamint egy tulipánkert is várja a szálláshelyre tévedőket. Kertjükben több mint 25 féle tulipán, jácintok, nárciszok jelzik a tavaszt, illetve találkozhatunk a Vintagebringa szebbnél szebb kerékpárjaival is. Vendégeiket sok szeretettel várják kenyérlángosukkal, házi szörpjeikkel és boraikkal.[3]

TuliPilis

A kutyabarát TuliPilis szedd magad tulipánkertjében nem csak cseresznyefa árnyékában tartott workshopokon vehetünk részt, vagy „pletykabálákon” limonádénkat, házi szörpünket vagy kávénkat kortyolva csacsoghatunk, de olyan különlegességgel is megismerkedhetünk, mint a black hero-fekete színben pompázó tulipán. A kert a fővárostól 40 kilométerre esik, így nyugodt környezetben tölthetünk el pár órát közel, de mégis távol a főváros zajától.[4] Csokrunkhoz 10 000, különleges fajtájú tulipánból válogathatunk, valamint ez az első év, hogy külön programokkal is készülnek a látogatók számára.

Kincsek Völgye-Bálványos

Tulipánmezőt bizonyára már mindannyiunk látott, a Kincsek Völgye azonban olyan különlegességeket rejt, amely sokunknak új látvánnyal szolgálhat: tulipánjaik színárnyalatok szerint, egy hatalmas mandalát formázva tündökölnek.  A Balatonföldvártól 12 kilométerre található meditációs központ idén is rendkívüli tulipánszürettel készül, a tulipánokat április 7-től négy héten keresztül lehet szüretelni, csütörtöktől egészen vasárnapig. A tulipánszüretre érkező vendégeket a tulipánok mellett, 250 különböző fajtából álló gyümölcsfaültetvény, bokrokból álló labirintus, izzasztókunyhó, jurta, medence, tábortűz, teázó és levendulaültetvény is várja. Fontos azonban, hogy a Kincsek Völgye tulajdonosai arra kérnek mindenkit, hogy akik szeretnének ellátogatni hozzájuk, előre jelezzék.[5]

 

 

 

 

[1] https://www.koroshegyilevendulas.com/

[2] https://turizmus.com/szallashely-vendeglatas/cegleden-var-a-beni-family-wine-farm-1185564

[3] https://www.facebook.com/benifamilywinefarm

[4] https://www.facebook.com/tulipilis

[5] https://welovebalaton.hu/cikk/2023/3/20/termeszet-tulipanszuret-kincsek-volgye-balvanyos

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr4218079574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása