Travelikum

Teremtsük meg otthonunkban az adventi- és karácsonyi vásárok hangulatát!

2020. december 18. - Travelikum

Forralt bor, sült gesztenye, mennyei fűszeres illatok, karácsonyi dallamok és egyedi kézműves termékek sora. Idén sajnos elmaradnak a karácsonyi vásárok, azonban tehetünk azért, hogy otthonainkba varázsoljuk a hangulatát. Házilag elkészíthető különleges ünnepi italok és ételek, kézzel készített lakás dekoráció és online platformon megvalósuló vásárok segítenek a hangolódásban.

Forrás: https://www.danubiushotels.com/hu/magazin/adventi-vasarok-budapesten-2016

Különleges forralt bor receptek

Egy karácsonyi vásár kínálatából sem hiányozhat a forralt bor, amely valószínűleg a leghangulatosabb téli alkoholos ital, mind közül. Igaz idén elmaradnak a karácsonyi vásárok, azonban szerencsére nem kell lemondanunk a forralt borozás élményéről, hiszen otthon is könnyedén elkészíthető és mivel nincs kőbevésett recept, így bátraké a szerencse, kísérletezzünk a hozzávalókkal!

Rozmaringos forralt bor rizlingből

Hozzávalók: 2 üveg rizling, 120 ml víz, 5 evőkanál cukor, 2 citrom reszelt héja, 2 evőkanál szárított rozmaring, 60 ml méz

Elkészítés: a cukrot, mézet és rozmaringot keverjük hozzá a felmelegített vízhez, majd tegyük félre és hagyjuk állni 10 percig lefedve. Ezt követően öntsük hozzá a bort, majd kezdjük el újra melegíteni, de figyeljünk rá, hogy ne forrjon fel. Adjuk hozzá a citromhéj, majd ismét hagyjuk állni pár percig lefedve. Végül szűrjük le és készen is vagyunk.

Fahéjas-konyakos forralt bor

Hozzávalók: fél liter víz, 2 evőkanál cukor, 2 fahéjrúd, 2 üveg vörösbor, 120 ml konyak, 1 citrom reszelt héja

Elkészítés: a felmelegített vízhez adjuk hozzá a cukrot, a fűszereket, illetve a citrom lereszelt héját. Keverjük össze, majd öntsük hozzá a vörösbort és forraljuk fel. Végül jöhet a konyak, majd a leszűrés.

Ánizsos-narancsos forralt bor

Hozzávalók: 2 üveg Cabernet vörösbor, 6-7 evőkanál barna cukor, 1 rúd fahéj, 3 db csillagánizs, 1 teáskanál szegfűszeg, 1 narancs reszelt héja

Elkészítés: a narancs külső vékony héját vágjuk apró csíkokra, a levét pedig facsarjuk ki és tegyük félre. Kezdjük el melegíteni a vörösbort, majd adjuk hozzá a cukrot, a narancs kifacsart levét, a fűszereket és a narancs apróra vágott héját. Forraljuk fel, majd tegyük félre és tartsuk melegen egy órán át. Ezt követően szűrjük le és el is készült a különleges ünnepi forralt borunk.[1]

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

Kézzel készített karácsonyi dekoráció minden mennyiségben

Az ünnepi időszakra való készülődés egyik elengedhetetlen eleme a beltéri díszítés és dekorálás. Gyertyák, fényfüzérek, ajtó- és ablakdíszek garantálják, hogy a lelkünk mellett az otthonunkat is ráhangoljuk a karácsonyi időszakra. Számos kreatív és egyedi ötlet közül választhatunk, amennyiben saját kezűleg szeretnénk elkészíteni a dekorációs elemeket, amelyekkel akár szeretteinknek is kedveskedhetünk.

A toboz az egyik legjobb választás, ha könnyen, gyorsan és olcsón szeretnénk valami igazán mutatósat alkotni. A környező parkokban, erdőkben szinte biztosan találunk pár földre hullott darabot, de minél többet halmozunk fel, annál jobb, hiszen rengeteg karácsonyi díszítés elemeként fel lehet használni. Színezd vagy fújd át festékkel, szórd be csillámporral, majd rakd egy tálba, fűzd zsinórra vagy használd őket az ünnepi vacsorán asztaldíszként. Az újrahasznosítás jegyében az egyik legpraktikusabb dekorációs elem, a boros üvegek parafadugói, amelyek összeragasztva tökéletes koszorú alapként szolgálnak, de akár különböző mintákat is kirakhatunk belőlük, majd egy zsinór segítségével a karácsonyfánkra akaszthatjuk díszként.[2]

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

Online platformra költöztek a Vörösmarty téri Karácsonyi Vásár kézművesei!

Minden évben hatalmas népszerűségnek örvendenek a nagyobb városokban megrendezett adventi- és karácsonyi vásárok, azonban idén a legtöbbet le kellett mondani a koronavírus-járvány miatt. A kiemelkedő turisztikai terméknek számító Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár a fővárosi adventi időszak fénypontja, amely során évente közel 800 ezer turista válogatott a hazai kézművesek termékeiből. A Magyar Kézműves Szövetség mestereit, iparművészeit és kézműveseit egy rendhagyó online platformmal szerették volna támogatni, amelyen összegyűjtve megtalálható minden fontos információ és elérhetőség az alkotókkal kapcsolatban. A weboldal segítségével mindenki könnyedén megtalálhatja a számára leginkább megfelelő hazai kézműves terméket.[3]

A weboldal az alábbi linken érhető el: https://budapestikaracsony.hu/

 

 

 

 

 

 

[1] https://fmc.hu/2016/10/15/5-kulonleges-forralt-bor-recept-hideg-estekre-melegen-ajanlva/

[2] https://dodo.hu/blogs/lakberendezes-blog/karacsonyi-dekoracio-tipp

[3] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-budapest-karacsony-vasar.html

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr4716349140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása