Travelikum

Csodáld a természetet a víz felszínéről!

2022. május 20. - Travelikum

Magyarország tavai és a hozzájuk kapcsolódó vízi kalandok bizonyára vonzzák a természetkedvelő embereket. A vízitúrák hangulata egy pillanat alatt elvarázsolja az embert, a túrázás egy egészen különleges formáját ismerhetjük meg például vitorlázás közben. Nézzük, hazánk vízi kincsei milyen programokat kínálnak az érdeklődők számára!

a.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

Talán az egyik legközkedveltebb vízi aktivitás a vitorlázás, a szélben lebegő fehér vitorlák látványa mára már összeforrt a Balaton nevével. A vitorlázás akár a nap melegét élvezve, akár az esti naplementét csodálva minden bizonnyal felejthetetlen élményt nyújt bárki számára, melyet mindenkinek legalább egyszer át kellene élnie. A Balatonon többek között a fonyódi Yacht Club várja a vízi sportok szerelmeseit, de például Siófokon, vagy Balatonfüreden is van lehetőség vitorlás bérlésére. [1]

A vitorlázás mellett a SUP is maradandó élményt nyújt a víz felszínén, bérelj egy deszkát és evezz egyet a hullámok között a naplemente idején, és élvezd ahogy a fénye narancssárgára festi a horizontot! A legtöbb hazai vízen van lehetőség SUP bérlésre, sőt a budapesti naplementében akár a Parlamentet és a Budai várat is megcsodálhatod egy deszkáról.

Ha egyszerre vágynál a vitorlázás és a szörfözés élményére, akkor válaszd a windsurfing-et, hiszen ez a fúziós sport mindkettőt megadja neked. Egy rövid tanfolyam után már szelheted is a hullámokat, az adrenalin pedig dupla dózisban érkezik majd! A sportot kipróbálhatod a Balaton vízén, a Velencei-tavon vagy a Tisza-tó környezetében is. [2]

A sebesség imádója vagy? Ebben az esetben a wakeboard a tökéletes vízi sport a számodra! Az ország egyik legnépszerűbb pályája a Lupa-tavon található, ahol 1,2 km úszójárda rendszer, 4 különböző szintű kötélpálya és 22 db világszínvonalú elem nyújtja a legkiemelkedőbb élményt a látogatóknak. [3] Mindemellett az Omszki-tavon, a Balatonon vagy a Velencei-tó környékén is valóságos kultusz alakult ki a sport körül.

Még több szabadidős tevékenységre vágynál? Elérhető az Aktívan a természetben kiadvány!

Országos Kéktúra, féktelen vízi kalandok, különböző túraútvonalak, kihagyhatatlan kilátók - a Magyar Turisztikai Ügynökség Aktívan a természetben kiadványának köszönhetően mélyebben megismerhetitek az imént felsorolt programokat, illetve megannyi más lehetőséget is!

A magyar nyelvű kiadvány az alábbi linken keresztül érhető el: https://mtu.gov.hu/documents/prod/aktiv_turizmus_HU.pdf

 

 

 

 

[1] https://www.albasailing.hu/

[2] https://mtu.gov.hu/documents/prod/aktiv_turizmus_HU.pdf

[3] https://lupawake.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr617836229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása