Travelikum

Hungary 360 Tour – avagy virtuális országjárás a kanapénkon ülve

2021. március 19. - Travelikum

A Magyar Turisztikai Ügynökség új mobilalkalmazása, a Hungary 360 Tour, virtuális sétára hívja az otthonülőket, amely a koronavírus okozta hiányérzetünket valamelyest enyhítheti. Az alkalmazásban nemcsak kívülről nézhetjük meg a látványosságokat, hanem be is léphetünk például a Tisza-tavi Ökocentrumba vagy a csarodai középkori templomba. Madártávlatból láthatjuk a Balatont, a pannonhalmi főapátságot, valamint számos más nevezetességet. Az applikáció Android és iOS rendszerre is letölthető.
1.jpeg

Forrás: https://mtu.gov.hu/cikkek/virtualis-orszagjarasra-hiv-az-uj-applikacio-2249

„Fedezd fel most, éld át később” – erre biztat az applikáció, aminek köszönhetően otthonunk kényelméből ismerhetjük meg hazánk látványosságait, és akár listába szedhetjük azokat a helyeket, amiket később élőben is szeretnénk megnézni. A virtuális valóság digitális technológiája kifejezetten jó szolgálatot tesz most, pandémia idején, hiszen segítségével az ország távoli pontjait is könnyedén bebarangolhatjuk mobiltelefonról vagy tabletről. A koronavírus-járvány nagyban korlátozza a program-, illetve utazási lehetőségeinket. Erre nyújtanak megoldást a különböző virtuális túra- és tárlatvezetések, online közvetített színházi előadások és koncertek. Az MTÜ alkalmazása is erre a problémára kíván megoldást nyújtani.

A virtuális séták egyik nagy előnye, hogy a nézelődők nem zavarják egymást, így egyidőben akárhányan gyönyörködhetnek a látnivalókban, illetve semmilyen sürgető tényező nem zavarja meg a „kirándulást”. Az MTÜ alkalmazása azoknak is praktikus eszköz lehet, akik külföldről tervezik az utazásukat, mivel kilenc különböző nyelven érhető el, és mind a Google Play-ről, mind pedig az App Store-ból letölthető.

A Hungary 360 Tour nevű alkalmazás jelenleg 532 helyszín, 360 fokos panorámaképét mutatja, amelyek között több mint 200 olyan helyszín is van, ahol nemcsak kívülről, hanem belülről is megismerhetjük az adott nevezetességet. Beleshetünk a tákosi református templom padsorai közé, a tömeg fölött lebeghetünk különböző fesztiválokon, megcsodálhatjuk a Mezőhegyesi Ménesbirtokot vagy a boglári Gömbkilátóról elénk táruló, lenyűgöző balatoni tájat. A panorámaképek több mint két éve készülnek; van olyan 360 fokos fotó is, amely 120 nagy felbontású képből állt össze, hogy a legapróbb részletek is jól láthatók legyenek. Attól sem kell tartanunk, hogy a virtuális felfedezés fogyasztja a mobilinternetünket, hiszen az összes helyszín letölthető, így a látvány offline is élvezhető.[1]

Emellett az interneten számos helyet bejárhatunk virtuálisan, köztük a gyulai várat, a Parlamentet, vagy akár a noszvaji De La Motte kastélyt.[2] Ezek azonban külön-külön oldalakon érhetők el, és nem feltétlenül mobileszközre optimalizálva. Ha az embernek van ideje otthonról bebarangolni Magyarországot, akkor minél több lehetőséget ismer, annál jobb. Tehát kalandra fel, van miből választani!

A Hungary 360 Tour alkalmazás az alábbi linkekre kattintva tölthető le:

 

 

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/virtualis-orszagjarasra-hiv-az-uj-applikacio-2249

[2] https://csodahelyek.hu/2020/04/12/virtualis-turak-magyarorszag-latnivaloi/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr8516470304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása