Travelikum

Élvezd a napsütést hazánk népszerű strandjain!

2022. július 07. - Travelikum

A forró nyári napokat a vízparton a legegyszerűbb kibírni, itthon pedig rengeteg olyan strandot találhatunk, amely tökéletes arra, hogy egy kicsit kiszakadjunk a hétköznapokból, és hűsöljünk a parton, vagy a medencék mellett. Hoztunk pár ötletet, hova látogassatok el akár családdal, akár barátokkal élvezni a nyarat!

1_64.jpg

Forrás: https://velencespa.com/spa-wellness/nyitva-tartas-es-arak

Egri Termál- és Strandfürdő[1]

Az egri termálfürdő 1932-ben nyílt meg, területe öt hektáron terül el. Az egri termálvíz jótékony hatású: első sorban idegrendszeri és nőgyógyászati betegségekre lehet jó, azonban azok számára is tökéletes, akiknek nincsenek egészségügyi panaszaik, mindössze pihenés céljából töltenének el egy napot a fürdőben. Mindemellett Eger gyönyörű város rengeteg látnivalóval: ha már arra járunk érdemes meglátogatni az egri várat, a Dobó teret, vagy például az Érsekkertet.

Szentendre, Postás strand[2]

Ha a fővároshoz közeli strandot keresünk, a szentendrei Postás strand kiváló választás lehet. A szabadstrand egy 150 méteres homokos partszakaszt ölel fel gyorsan mélyülő vízzel, illetve öltöző, két büfé, játszótér, focipálya és teniszpálya várja a strandolókat. Mindemellett a helyszín kutyabarát, így kedvencedet sem kell otthon hagynod, együtt élvezhetitek a nyári nap melegét!

Orfű, Pécsi-tó[3]

A Pécsi-tó az orfűi tórendszerhez tartozik és a legnagyobb tavát alkotja. A tavat 1966-ban mesterségesen hozták létre, amely az évek során a térség legkedveltebb fürdőhelyévé vált. A sport kedvelői számára is rengeteg lehetőség adott a helyszínen, mint például a kajakozás vagy a kenuzás, illetve a horgászás szerelmesei is nagy kedvencként tekintenek a Pécsi-tóra. 2008 óta a fesztiválozók körében is elterjedtté vált a tó, hiszen itt rendezik meg évente a Fishing on Orfű könnyűzenei fesztivált is.

Velence, Velence Spa Termál- és Élményfürdő

A Velence Spa Termál- és Élményfürdő három az egyben fürdőzési élményt nyújt a látogatóknak: élménymedencék, gyógymedencék, nyáron pedig a füvesített tóparti strand biztosítja a frissítő pihenést.

Az élménymedence többek között ülőpados hidro-masszázzsal, pezsgőpaddal és talpmasszázzsal kényezteti az embert, napsütéses idő esetén a beltéri élménymedencéből lehetőség van kiúszni a kinti élménymedencébe. A fürdő gyógyvize számos fájdalom csillapítására alkalmas magas kalcium, magnézium és hidrogén-karbonát tartalma miatt. Mindemellett wellness szolgáltatások is igénybe vehetőek az érdeklődők számára. A Szauna Parkban a vendégek rendelkezésére áll finn, infra- és fényterápiával kombinált szauna, gőzkabin, sókamra, jégkút, Kneipp taposó, valamint merülőmedence és tepidárium is.

 

 

 

[1] https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/utazz/7-kihagyhatatlan-hazai-strand-es-furdo/

[2] https://player.hu/kaland/magyarorszag-20-legjobb-strandja

[3] https://szallas.hu/programok/pecsi-to-orfu-p4144

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr7017876793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása