Travelikum

Budapesti helyek, ahol szebbnél szebb fotók készülhetnek

2021. május 05. - Travelikum

Magyarország fővárosa nem csupán turisztikai célpont, de a fényképészek közkedvelt terepe is. Budapest biztonságos és élhető, emellett pedig rendkívül esztétikus, nem túlzsúfolt és számtalan természeti és kulturális látnivalóval rendelkezik. A fotósok előszeretettel járják a várost, hiszen annak parkjai, hídjai, épületei egyaránt képeslapra illőek.

1_20.jpg

Forrás: https://karolyiattila.hu/index.php/portfolio/budapest/

Itt a tavasz, melegszik a levegő és tisztul az időjárás, így a legtöbb ember igyekszik szabadidejét a lakás falain kívül tölteni. A korlátozások fokozatos feloldásának következtében megnyitottak a teraszok, és úgy tűnik, az életünk is visszaáll szép lassan a megszokott kerékvágásba. Újra van hol találkozni az ismerőseinkkel és együtt járhatjuk be a főváros különböző szegleteit. Szeretjük megörökíteni ezeket a kedves pillanatokat, illetve a folyamatos jelenlét a közösségi média platformokon is arra ösztönzi a felhasználókat, hogy rendszeresen töltsenek fel minőségi képeket magukról, illetve a környezetükről. Az alábbiakban összegyűjtöttük azokat a budapesti helyeket, ahova érdemes ellátogatni a szép fotók készítése érdekében.

Az alábbi oldalon a fővárosnak egy olyan térképét érjük el, amelyen egy fényképész bejelölte azokat a helyeket, ahol érdemes fotózni. A pesti oldalon kedvező fényképkészítő hely lehet a Parlament, a neogótikus stílusban épült országház a főváros egyik neves jelképe is. Az épület Duna felőli oldalán széles, fehér lépcső található, meleg színű, impozáns háttérrel. A Dunának ugyanezen partján maradva művészi képeket készíthetünk a Nyugati, illetve Keleti pályaudvar csarnokaiban, azonban érdemes nyugodtabb, forgalommentes időszakot választanunk a fotózáshoz. Szeretnénk olvasóink figyelmébe ajánlani a főváros híres közparkját, a Városligetet, ahol a kiváló fények és színvilág mellett számtalan érdekes szobor élénkítheti a kompozíciót. Aki Budapesten az urbanisztikus, forgalmas helyeket keresi, a Blaha Lujza téri hatalmas kereszteződésnél találhat rá a megfelelő szögre. Több belső, a forgalomtól elzárt szigete is van, ahova állvánnyal is ki lehet menni. Az ELTE Füvészkert a főváros első botanikus kertje, amely eredetileg az orvosokat és gyógyszerészeket segítette a hazai flóra kutatásában. A kert mindenki számára nyitott, a felnőtteknek 1200, a diákoknak 600 forintos belépőt kell fizetni. A különböző növények nyújtotta természetes és színes környezet kiváló fotós tematikának, illetve háttérnek bizonyul.

2_16.jpg

Forrás: http://photoszekely.hu/photoszekely.hu/wp-content/uploads/2019/03/Fuveszkert_eskuvo_kreativ_30.jpg

A Duna másik partján, a Budai Várba mindenképp érdemes ellátogatni. A várnegyedről egy korábbi cikkünkben írtunk részletesen, a kiváló fotókért pedig a Halászbástyát érdemes meglátogatni. A széles, magas lépcsősoron, a bástyákat összekötő folyosókon, illetve a városra néző ablakain szebbnél szebb fényképeket készíthetünk. Ide érdemes tiszta, napos időben ellátogatni, hogy a távolban látszódjon Budapest gyönyörű látképe is. Az Esztergomi Rondellától a Fehérvári Rondelláig tartó szakasz, a Tóth Árpád sétány. A vadgesztenyefákkal és japán cseresznyefákkal övezett út szinte mesekönyvbe illő látványt nyújt, amikor tavasszal a díszcseresznyék virágba borulnak. A Gellért-hegy is közkedvelt fotós helyszín, a Citadella alatt megbúvó „erkélyek” elképesztő kilátást biztosítanak a Dunára, a Szabadság-hídra, illetve az egykori Fővámházra, amely ma már a Budapesti Corvinus Egyetemnek ad otthont. A Budai-hegyek könnyedén megközelíthetők a város bármely pontjáról, így fényképezőgéppel, állvánnyal és egyéb eszközökkel is eljuthatunk a város legzöldebb területeihez. A hegység elképesztően sokszínű, a Széchenyi-hegyi Gyermekvasút nosztalgikus, retro hangulatot eredményez, míg a különböző kilátókról egészen eltérő színezetű képeket készíthetünk.[1]

3_13.jpg

Forrás: https://karolyiattila.hu/index.php/portfolio/budapest/

 

 

 

 

[1] https://welovebudapest.com/toplista/8-budapesti-hely-ahol-a-legszebb-oszi-fotokat-keszitheted

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr3516522918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása