Travelikum

Páratlan főváros, páratlan élmények – Kulturális turizmus Budapesten

2021. augusztus 27. - Travelikum

A kulturális turizmus egyre nagyobb teret nyer, Magyarországot pedig Budapestnek köszönhetően egyre többen keresik fel kedvelt kulturális programjai és látnivalói érdekében. Bár elsősorban Európa más országaiból utaznak hazánkba, a közép-európai körutazásoknak köszönhetően a magyar főváros a tengerentúliak számára is célpontként jelenik meg a kulturális turizmus piacán. Mi, magyarok igazán büszkék lehetünk a számos budapesti kulturális helyszínre, amelyek között számunkra is biztosan akad egy-egy kihagyhatatlan élmény.

1_40.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/lepcsok-eg-emberek-tajekozodasi-pont-1750352/

Tegyük fel a térképre Magyarországot!

Magyarország és a magyar kultúra ismertsége és elismertsége érdekében fontos, hogy annak történeti hagyományai és azok gazdagsága a Magyarországról alkotott kép meghatározó részei legyenek. Ehhez pedig mindannyian hozzájárulhatunk, meglátogatva és népszerűsítve a jobbnál jobb látnivalókat és rendezvényeket! Az épített örökség és az örökségi helyszínek továbbra is a legfontosabb vonzerőt jelentik a világ kulturális utazói számára, nemzetközi szinten is kiemelkedő vonzerővel rendelkezik a Budai Vár, az Országház, az Opera, a Szépművészeti Múzeum, ám a folyamatban lévő felújítások miatt egy ideig több látnivaló is csökkentett élményt kínál a szebb visszatérés érdekében. A populáris és művészeti fesztiválok részesedése folyamatosan nő a kulturális látnivalók terén, az utazókban pedig egyre nagyobb az igény az autentikus, egyedi élményekre, amelyeket a turisztikai és a kulturális élmények ötvözése képes kiszolgálni.

Budapest sokszínű kulturális kínálata nemcsak a Magyarországgal ismerkedő külföldiek, hanem bárki számára rengeteg élmény tartogat. A nagy kulturális fesztiválok – a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Budapesti Őszi Fesztivál, a Sziget fesztivál, valamint a Budai Vár gasztronómiai fesztiváljai és az adventi forgatagok – már önmagukban megérnek egy városlátogatást, de a főváros egész évben számos programlehetőséget kínál számunkra. Kihagyhatatlan élmény a főváros páratlan fürdőkultúrája, ezen belül is legfőképp a Széchenyi Gyógyfürdő, a Rudas Gyógyfürdő és Uszoda, illetve a Gellért Gyógyfürdő és Uszoda. A török kori és századfordulós fürdőlétesítmények egyszerre ötvözik az egészségturizmust és a kulturális turizmust, a világ fővárosai között egyedülálló úti célt kínálva.

Budapest elengedhetetlen részét képezik az olyan kulturális turisztikai attrakciók, mint a Nagyvásárcsarnok, a Nemzeti Galéria, a Zeneakadémia, a Művészetek Palotája, a Szépművészeti Múzeum, vagy épp az Opera és az Operettszínház. A kortárs művészetek területén a vizuális kultúra emelkedik ki, amely esetében a Magyar Divat & Design Ügynökség rendezvényei jelenthetnek különleges programkínálatot.

Kulturális élmények a főváros közelében

Amennyiben távolabbról érkezünk Budapestre, érdemes lehet a Budapest közelében fellelhető élményekkel dúsítanunk utazásunkat. Ilyen úti cél lehet a közeli Szentendrén megtalálható Szabadtéri Néprajzi Múzeum, az Esztergomi Bazilika, vagy éppen a Visegrádi Fellegvár, amely a történelmi és kulturális értékek megismerése mellett Magyarország egyik legszebb panorámáját kínálja számunkra. Az egynapos kirándulások másik fő iránya Gödöllő, ahol az Erzsébet (Sissi) királynéra és a családbarát tevékenységekre fókuszáló programkínálat kiegészül a Horthy-bunkerrel, így minden korosztály számára érdekes és izgalmas kitérőt jelenthet. Fedezzük fel Budapest és környékének kulturális értékeit! Több minden vár ránk itthon, mint gondolnánk…[1]

2_33.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/varos-tajekozodasi-pont-ejszaka-viz-3166732/

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/kultura-divat-design-1489

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr5916672448

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása