Travelikum

Rejtett kincsek a budapesti gasztro- és italkultúrában

2022. február 02. - Travelikum

Budapest zegzugos utcái nemcsak gyönyörű épületeket, de megannyi élményt is tartogatnak az arra tévedőknek. Legyen szó kikapcsolódásról, közösségi programokról vagy igazi gasztroélményről, érdemes néha betérni fővárosunk eldugottabb részeire is. Mi most az utóbbi kategória rejtett kincsei közül szemezgettünk és elhoztuk a top5-ös listánkat!

kep1_9.jpg

Forrás: pexels.com

Belvárosi Piac[1]

A Hold utcában megbújó Belvárosi Piacra először nem is biztos, hogy felfigyelünk, ha azonban felpillantunk egy látványos felirat jelzi a Hold utca 13. alatt, hogy jó helyen járunk. A modern vásárcsarnok egy igazán változatos gasztroélményre csábít minket, ám nem a megszokott piacos ételekre kell számítani. A termelői piac mellett ugyanis egy igazi street food kánaán vár minket, ahol a hatalmas rántott húsoktól, a portugál életérzésen át, a finom újhullámos kávéig mindennel találkozhatunk. A szombati nagybevásárlást érdemes egybekötni egy finom reggelivel vagy korai ebéddel, a Belvárosi Piac biztosan jól indítja majd a hétvégénket.

Karaván Street Food

A Kazinczy utcában szinte biztos, hogy mindenki járt már, hiszen Budapest leghíresebb romkocsmája, a Szimpla is itt található. Azonban nem ez az egyetlen hely, amiért érdemes ellátogatni ide. A szórakozóhelyek főutcáján kapott helyet a Karaván is, ami ismételten a street food rajongóinak kedvez. A szabadtéri ételudvarban többek között megmutatja magát a sokak által kedvelt Zing Burger, az olasz ízeket kínáló Vespa Rossa, de a vegán étrendet folytatók sem maradnak finom falatok nélkül, hiszen a Las Vegan’s food truckja is helyet kapott a Karavánban. Ha egy laza, de kiadós ebédre vágysz vagy esetleg a baráti társaságod nem tudja eldönteni, hova is menjetek, a Karaván tuti befutó lesz, hiszen itt mindenki talál majd fogára valót!

Smokey Monkies Bar-BQ[2]

Ahogy az Arany János utcában és környékén sétálunk számos hangulatos étteremmel, illetve eldugott kinccsel találkozhatunk és ha esetleg egy kiadós BBQ élményre vágyunk, akkor sem járunk rossz helyen. A Smokey Monkies az Arany János utca egyik igazi rejtett kincse, ha szaftos, tökéletesre sült húsokról, káposztasalátáról és a különleges mustáros burgonyáról van szó. Az ételek hosszas készítési ideje ellenére pár perc alatt elénk kerülnek a finomságok és garantáltan jóllakva hagyhatjuk el az éttermet. Ha pedig esetleg ez a helyszín nem felelne meg számotokra, akkor sincs ok aggodalomra, hiszen a Smokey Monkies a város további négy pontján fellelhető!

Unicum múzeum

Természetesen nem csak a gasztrovilág kedvelőire gondoltunk. Ha barátaiddal egy különleges programra vágytok és esetleg az igazán finom italokat sem vetitek meg, akkor érdemes ellátogatnotok az Unicum Múzeumba, a IX. kerületi Dandár utcába. No, természetesen nem egy egész napos italkóstolásra invitálunk bennetek – bár a program végén az is helyet kap -, de bepillantást nyerhettek az ikonikus ital történetébe, egészen a kezdetektől, és a többezer palack között sétálgatva éppen csak a titkos receptre nem derül fény majd!

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/documents/prod/Hidden_treasures_of_Budapest_map_HU.pdf

[2] https://welovebudapest.com/hely/smokey-monkies-bbq

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr7217085806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gasztrona · https://gasztrona.blog.hu/ 2022.02.03. 09:54:41

A Belvárosi Piac 2021. január 1-től zárva van.
süti beállítások módosítása