Travelikum

Különleges piknikhelyszínek a nyári napsütésben

2022. június 10. - Travelikum

Egy kis kikapcsolódás a természetben bármikor feltölti az embert, főleg akkor, ha igazán szép időben tesszük mindezt! A túrázáson kívül választhatunk kevésbé aktív kikapcsolódási formákat is, mint például egy kellemes piknikezést a barátainkkal, családunkkal. Mutatjuk, mely helyekre érdemes ellátogatni!

p.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

Babócsa, Somogy megye[1]

A horvát határtól nem messze, Somogy megyében található Babócsa, amely a természetvédelmi területen található mesebeli Basa-kertjéről híres. A helyszín arról nevezetes, hogy itt bont virágot hazánk legnagyobb csillagos nárcisz állománya, ami már önmagában elképesztő látványt kínál. Érdemes meglátogatni Babócsát, hiszen garantáltan nem fog csalódni az ember: piknikezz, vagy sportolj egyet a jó levegőn!

Szalajka-völgy[2]

A Szalajka-völgy méltán a kirándulók egyik kedvenc célpontja, hiszen minden megtalálható egy helyen: forrás, patak, vízesés, állatok, kisvasút, barlang - illetve helyben fogott és sütött pisztráng! A piknikezés élményét erre a főfogásra is alapozhatjuk, a Szalajka-völgy természeti adottságai tökéletesek egy kis megpihenésre. A völgy mentén a sétaút öt méter hosszan kalauzol bennünket, de ha nem szeretnénk nagyobb túrázásba belefogni, akkor a Szilvásváradról a Fátyol-vízeséshez induló kisvasút a legjobb választás számunkra. A vonat egy tökéletes helyen tesz le bennünket, ahol már kezdhetjük is a falatozást: a Fátyol-vízesés aljánál elterülő Gloriett-tisztás kiváló helyszín a piknikezésre!

Vadása-tó, Őrség[3]

Az Őrség hazánk egyik legérintetlenebbül megmaradt gyönyörű kis szeglete, Vas megye délnyugati sarkában, az osztrák-szlovén-magyar hármashatár vidékén fekszik. A piknikezésre kiválóan alkalmas Vadása-tavat Hegyhátszentjakab település határában találjuk. Az itt eltöltött idő bizonyára maradandó lesz majd, hiszen a táj gyönyörű, a 12 forrás táplálta tó vize pedig kristálytiszta. A piknikezés után érdemes körbejárnunk a környéket, hiszen bőven van látnivaló: az Őrség központja Őriszentpéter, illetve érdemes lehet megnézni a pityerszeri skanzent is!

Filozófusok kertje, Buda[4]

A főváros egyik legkedveltebb helye a Filozófusok kertje, hiszen könnyen megközelíthető, valamint szuper kilátással bír nappal, illetve este is. Megtekinthetőek a világ nagy filozófusainak szobrai, illetve egy kis sétával Budapest nagy területe is belátható. Piknikezés közben gyönyörű rálátásunk lehet a Budai-várra is, illetve az óriáskereket is látni a helyszínről.

 

 

 

 

 

[1] https://blog.szallas.hu/10-mesebeli-eldugott-kirandulohely/

[2] https://www.origo.hu/kultura/20080705-szabadteri-kirandulas-a-tiz-legjobb-legszebb-piknik-hely-magyarorszagon.html

[3] https://www.origo.hu/kultura/20080705-szabadteri-kirandulas-a-tiz-legjobb-legszebb-piknik-hely-magyarorszagon.html

[4] https://effclusive-picnics.hu/helyszinek/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr9017853359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása