Travelikum

Kikapcsolódás a wellnessen túl

2022. február 11. - Travelikum

Amikor pihentető kikapcsolódásra vágyunk akár a párunkkal vagy a családunkkal, legtöbbször a wellness szállodák mellett döntünk. A melegvizes fürdők, szaunaszeánszok és élménymedencék mellett azonban számos más izgalmas program is vár ránk egy-egy „wellness városban”. Hoztunk pár olyan programot, ahol legyen szó családi vakációról vagy baráti kiruccanásról, biztosan minőségi időt tölthettek majd el!

pexels-monika-feher-7644613.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu

Kaland a sódombokon túl[1]

Egerszalók messze híres mészkő dombjairól, kellemes melegvizes és élménymedencéiről. Évente számtalan ellazulásra és romantikára vágyó pár, illetve vakációzó család látogatja meg az ikonikus üdülőhelyet, azonban nemcsak a szállodák[2], de a körülöttük elterülő térség is megannyi programot tartogat az odalátogatók számára. Ha egy történelmi túrára vágyunk és szívesen átélnénk az Egri Csillagok hangulatát, érdemes ellátogatni az egri várba, ahol nem csak a várfalak mesélnek az ott történtekről, de rendszeres családi programokat is rendeznek, így a kicsik és a nagyok is élvezni fogják az ott töltött időt. Ha pedig még nagyobb izgalmakra vágynánk a Sástói Kalandparkot is irányba vehetjük. A télen-nyáron számos programot tartogató kalandpark a hidegebb hónapokban bobpályájával várja a pihenőket egy-egy adrenalinnal teli csúszásra, nyaranta pedig a kőbánya területén elhelyezett akadálypályákkal és játszóterekkel egészül ki a programkínálat.

Misztikus barlangok és romantikus tóparti séták[3]

A miskolctapolcai barlangfürdő évezredek alatt kialakult természetes járataival várja a gyógyulni és ellazulni vágyókat. A természetes képződmények csodálata mellett a közel 30 fokos termálvizes medencékben töltődhetünk fel, a kellemes hullámzás pedig csak tovább lazítja fáradt végtagjainkat. Azonban, ha a feltöltődés mellett aktívan is szeretnénk kipihenni magunkat, erre is van lehetőségünk a környéken. Ha egy romantikus hétvégét töltünk el kedvesünkkel a fürdőben, érdemes ellátogatni a közeli Lillafüredre, ahol festői környezetben andaloghatunk, jobb időben pedig a palota mellett elterülő tóban is csónakázhatunk. Ha kirándulásra adnánk a fejünket, akkor pedig vár minket a Szalajka-völgy és a Baradla-barlang természeti csodáival és élményeivel. Megcsodálhatjuk a 17 méter magas Fátyol-vízesést, illetve az aggteleki cseppkőképződményeket, amelyet biztos, hogy az egész család élvezni fog.

Pihenés a történelemmel körülvéve[4]

A Makói Hagymatikum szemet gyönyörködtető kialakítása számtalan fürdőélményt, szaunaszeánszokat és egy kis misztikumot is tartogat a vendégek számára. A népmesékben sokat látott életfa köré szerveződő medencék mellett, gyógyiszapfürdő és barlangfürdő is várja a család minden tagját egy többgenerációs kikapcsolódásra. A fürdőzés mellett a történelem egy kis szeletével is találkozhatunk a környéken. Az Ópusztaszeren található Nemzeti Történelmi Parkban megismerhetünk ősi magyar szokásokat és hagyományokat, a hosszú felfedezéssel töltött nap után pedig egy igazi hungarikumnak számító halászlével zárhatjuk a napot, amit a helyi hagyma tesz igazán különlegessé.

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/documents/prod/BR20MTUGE10_EGTUR_wellness_belfold_final_forgato.pdf

[2] https://salirisresort.hu/

[3] http://barlangfurdo.hu

[4] http://hagymatikum.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr5917407830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása