Travelikum

Magyarország leglátogatottabb attrakciói

2022. február 28. - Travelikum

Kíváncsi vagy, mik is Magyarország leglátogatottabb helyszínei manapság? Hazánkban rengeteg szép és izgalmas hely van, azonban időről-időre van egy-két olyan, ami nagyobb népszerűségnek örvend. Ezek közül hoztunk most el párat, a Magyar Turisztikai Ügynökség összesítése szerint![1]

kep1_15.jpg

Forrás: pixabay.com

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő[2]

A gyógy- és élményfürdők mindig is közkedvelt célpontok voltak, ha kikapcsolódásról volt szó. Ez idén sem fog változni, hiszen már az év első hónapjaiban is nagy népszerűségnek örvendett több fürdő is. A Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő fedett és szabadtéri medencéivel és közel 40 fokos borostyánsárga gyógyvizével várja a pihenni és gyógyulni vágyókat egy egy- vagy többnapos kiruccanásra. A medencék mellett különleges szaunavilág és gyógykezelések is várják a vendégeket, a felnőttek mellett pedig a kicsik is számtalan izgalmas medencét és csúszdát kipróbálhatnak, amíg szüleik a kezeléseket élvezik.

Ösküi Kerektemplom[3]

A Balaton környékén számtalan látványosság és izgalmas program várja a látogatókat, nem csak a nyári szezonban, de a hidegebb hónapokban is. A Bakony lábánál például a magyar történelem egy kis szelete bújik meg. Öskün, az aprócska településen, hazánk egyik legrégibb temploma áll, melynek pontos építési dátuma nem ismert, de feltételezhetően egészen a 11. század óta ékesíti a Balaton vidékét. A román stílusban épült templom nem csak kora, de formája miatt is egyedülálló, hiszen körkörös kialakítása szinte sehol máshol nem lelhető fel. A kis kápolna számtalan megpróbáltatáson ment keresztül az évszázadok során, azonban gondos felújításoknak köszönhetően továbbra is teljes pompájában várhatja az arra tévedőket.

Debreceni nagyerdő[4]

Akik igazán odavannak a természetért, azoknak kár lenne kihagyni a Debreceni Nagyerdőben található Nagyerdei Parkot. Az erdőben hatalmas sétákra indulhatunk és megcsodálhatjuk a természetvédelmi terület minden szépségét, ezek után pedig a többszáz éves fák között pihenhetünk meg a park területén. A család legkisebbjei számára a játszótér nyújt szórakoztatást, de akár egy családi játszmába is kezdhetünk az óriás sakktáblán, ha pedig kedvünk támad sportolni, akkor egy szabadtéri konditerem is rendelkezésünkre áll. A Nagyerdei park egy igazi programokkal teli kirándulóhelyszín, ahol nem csak a természet, de strand és színház is várja a felfedezni vágyókat.

Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont[5]

A Gyulai Almásy-kastély története a török hódoltság után kezdődött és Békés vármegye újra népesítése is építéséhez köthető. Többszáz éves története alatt volt grófi rezidencia, szakmunkásképző, csecsemőotthon, de még termálfürdő is, napjainkban pedig eredeti pompájában, látogatóközpontként várja a történelem és az építészet után érdeklődőket. A kastély falai között állandó kiállítás és számtalan izgalmas időszakos program tekinthető meg, többek között akár este, gyertyafényben is bejárhatjuk a zegzugos folyosókat és cselédlépcsőket, de akár a kastély pincéjében egy szabadulószobában is kipróbálhatjuk kódfejtő képességeinket. Kicsik és nagyok egyaránt garantáltan jól érzik majd magukat a kastély számtalan programja alatt.

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/documents/prod/POI-riport_20220214-0220.pdf

[2] https://erzsebetfurdo.morahalom.hu/

[3]https://www.termeszetjaro.hu/hu/poi/templom/oeskuei-kerektemplom/36101259/

[4] https://www.debrecen.hu/hu/turista/latnivalok/nagyerdei-park

[5] https://gyulaikastely.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr9517768326

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása