Travelikum

„Barlangoljunk” együtt! – március ismét a barlangok hónapja

2022. március 04. - Travelikum

Valami igazán különleges programra vágytok, de szívesen maradnátok természetközeli helyeken? A tavasz első fele nektek fog kedvezni, hiszen a március ismét a barlangok hónapja lesz! A „Barlangoljunk!” kampány keretein belül számos olyan érdekes, föld alatti helyre látogathattok el, amelyekről nem is biztos, hogy hallottatok – mindezt pedig kedvezményesen![1]

kep1_16.jpg

Forrás: pixabay.com

Válj igazi barlangásszá a Szemlő-hegyi-barlangban[2]

Nem kell a fővárostól messzire mennünk, ha barlangtúrára vágyunk! A második kerületben található Szemlő-hegyi-barlang kedd kivételével az év szinte minden napján várja az érdeklődőket és akár nagyobb csoportokat is. A Szentlélek térről rövid buszúttal elérhető barlangrendszer különleges ásványkicsapódásaival izgalmas látványt tár a látogatók elé, de akár a barlangi mentés folyamatát is megtanulhatják és izgalmas kiállításokat is végig nézhetnek. A Szemlő-hegyi-barlangban mindenki egy kicsit barlangásszá válhat a látogatás alatt, így biztosan az egész család, baráti kör élményekkel tele tér majd haza.

Lillafüred nem csak a felszínen csodás[3]

A Miskolctól alig pár kilométerre található Lillafüred egy igazán festői szépségű település, mely leginkább a palotaszállójáról ismert hazánkban. Azonban nem csak a felszínen, de azalatt is izgalmas kalandok és csodás látvány vár minket. Az összesen 1514 méter hosszú járat ugyan nem látogatható teljes egészében, de a bemutatott szakaszon is ámulatra méltó cseppkőképződmények fogadják a látogatókat. A séta során nem csak a látvány, de az egészségügyi hatások is páratlanok. A barlang rendkívüli mélységének és mikroklímájának köszönhetően a krónikus légzőszervi megbetegedésben szenvedők is pozitív hatásokat tapasztalhatnak kikapcsolódás közben.

A cseppkövek csodás világa Abaligeten[4]

Az Abaligeti-barlangról biztosan mindenki hallott már, de szerintünk sosem lehet megunni mindazt, amit a Mecsekben elterülő járatrendszer nyújt a látogatók számára. A barlangban csörgedező pataknak köszönhetően a mészkőképződmények folyamatos változásban vannak, azonban a már „kész” szobrocskák is lenyűgözőek. A Niagara-vízesés és az Elefántfej csak egyek azok közül a látványosságok közül, melyeket sétánk során megnézhetünk. A sétautakon találkozhatunk denevérekkel is, akik főleg a téli hónapokban százaikkal pihennek meg a barlang területén. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt izgalmakkal teli kikapcsolódás lesz az év bármely szakában!

 

 

 

 

[1] http://magyarnemzetiparkok.hu/barlangolas/

[2] https://www.dunaipoly.hu/hu/helyek/bemutatohelyek/szemlo-hegyi-barlang

[3] https://www.bnpi.hu/hu/reszletek/szent-istvan-barlang

[4] https://ddnp.hu/okoturizmus/bemutatohelyek/abaligeti-barlang

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr3717771982

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása