Travelikum

A Bálnában mindig zajlik az élet!

2022. március 21. - Travelikum

A Budapest szívében található Bálna 2013 óta rengeteg programmal és élménnyel várja látogatóit és úgy tűnhet, ebben sosincs megállás! A nagy forgalom és érdeklődés azonban folyamatos megújulást és fejlesztéseket is igényel, amiből már idén is kapott egy kis szeletet a Bálna területe. Mutatjuk, hogy milyen újítások és programok várnak majd rátok mostanában a Fővám téri épületben!

kep1_19.jpg

Forrás: Pixabay.com

A Bálna megnyitása óta igazán kiemelkedő eleme a budapesti látképnek, azonban ahogy más épületeknél is, ennél is figyelni kell a karbantartásra és a korszerűsítésre. Idén márciusban olyan fontos munkálatok fejeződtek be[1], melyek legfőbb célja az épület állagmegóvása, a korszerűbb és időtállóbb anyagok használata, melyek segítségével a bálna acél-üveg szerkezetének fejlesztési munkái már el is készültek. A szerkezet korszerűsítése és felújítása mellett az épület új vizesblokkal bővült, elektromos átalakításon is keresztülment és a látogatók kényelmét is segítő mélygarázs is felújítási munkálatokon esik át. Ezek mellett a Bálna egy igazán különleges LED-technológiájú díszvilágítást is kapott, amely segítségével már sötétedés után is különleges látványossága lehet majd a budapesti éjszakának. A Bálna ennek köszönhetően csak még izgatóbb lesz turisztikai szempontból is – na de mi az, ami a falain belül fog történni az elkövetkezendő hetekben?

Gasztro hedonizmus

A Bálna területén számtalan étterem és kávézó várja a vendégeket, napszaktól függetlenül, így legyen szó napindításról, vagy egy bulis este kezdetéről, biztosan jó kiindulópont lesz mindenki számára. Ha a barátnőiddel ülnél be bruncholni, egy könnyű ebédet fogyasztanál el pároddal vagy baráti köröddel koktélozgatnál egy buli előtt, a Bálna éttermei között biztosan te is megtalálod majd a neked tökéleteset. A hangulat és a gasztronómiai élmény pedig garantált, bármit is választanál!

Hódolhatunk a művészeteknek is![2]

Március 10. és április 28. között a Szépművészeti Múzeum - Magyar Nemzeti Galéria tulajdonában lévő különleges alkotások is beköltöznek a Bálna falai közé. Szentandrássy István Kossuth-díjas festőművész és tanítványai alkotásai több héten keresztül a Bálna első emeletén lesznek megtekinthetők, a festőművészetek szerelmeseinek pedig mindenképp ott a helyük! Látogass el családoddal vagy barátaiddal te is!

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/megujul-es-diszkivilagitast-kapott-a-balna-2567

[2] http://www.balnabudapest.hu/cikk/szent-andrassy-istvan-roma-muveszeti-galeria-a-balnaban

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr8817785808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása