Travelikum

A magyar gasztronómia forgataga, avagy a Bocuse d’Or és a gasztrofesztiválok

2022. március 25. - Travelikum

A gasztronómiai versenyek és fesztiválok mindig nagyon izgalmasak nem csak a résztvevők, de a nézőközönség és a látogatók számára is. A napokban megrendezett Bocuse d’Or európai versenyén sem volt ez másképp – a magyar csapat pedig kimagasló helyezést ért el az eseményen. Na, de nem csak ez az egy finom falatokkal és izgalmakkal teli gasztronómiai program vár ránk tavasszal! Mutatjuk is, hova tudtok még ellátogatni, ha kulináris élményekre vágytok!

nataniel-susantoputra-rjctolt1caq-unsplash.jpg

Forrás: unsplash.com

A március 23-24-én, fővárosunkban megrendezett Bocuse d’Or szakácsversenyen a magyar csapat Dalnoki Bencével, a Stand Étterem sous chefjével az élen képviseltette magát és kiemelkedő, második helyen végzett a nyertes, Dánia mögött. A csapatban Dalnoki Bencét Nyikos Patrik, a debreceni IKON Étterem commis-e segítette, coachuk pedig a 2016-os európai győztes, Széll Tamás volt. Ők hárman állították össze és készítették el azt az igazán különleges, hazai alapanyagokból készült menüt, melyben a „Magyar Tavasz” és „Őz Budapest” fantázianevet viselő fogások kaptak helyet. A csapat 2023-ban a lyoni világdöntőn is képviseli majd hazánkat![1]

A Bocuse d’Or mellett azonban még számos izgalmakkal teli esemény várja a gasztronómia rajongóit a következő hónapokban is!

Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál[2]

Ugyan a neves nemzetközi versenyen a hazai ízeket jelentősen újra gondolták, a március 25-27. között, Érden tartott Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztiválon a megszokott ízek és formák várják majd a látogatókat. A fesztiválon nem csak mennyei falatokat kóstolhatnak majd az érdeklődők, de akár főzőversenyen is részt vehetnek és természetesen számtalan szórakoztató program is akad majd koncertek, néptáncbemutatók és színházi előadások formájában!

Fehérvári Halünnep[3]

Április 2-án, szombaton érdemes lesz Székesfehérvárra látogatni! Az immáron 8. alkalommal megrendezett Fehérvári Halünnep keretein belül finom falatok és igazi fesztiváli hangulat várja majd a vendégeket! Az esemény keretein belül horgász- és főzőversenyt is hirdetnek, azonban a legkisebbek sem maradnak ki a versengésből, hiszen az előzetesen meghirdetett rajzverseny eredményhirdetésére is itt kerül majd sor. Az egész napos programot az Irigy Hónaljmirigy és az EVM zenekar zárja majd.

Hungarikum Piknik[4]

Április 9-10-e között Egerben nem csak az ottani, de az ország több pontjáról jól ismert hungarikum lepik majd el a város egyedülálló bornegyedét! A gasztrohungarikumok sokasága miatt biztosan érdemes lesz kocsiba vagy vonatra pattanni és elveszni a piknik forgatagában. A mennyei falatok és italok mellett kézműves vásár, népi előadások és koncertek várják majd az érdeklődőket. Ha a kürtőskalács, a csabai kolbász vagy a Gundel-palacsinta szerelmesei vagytok, biztosan ott a helyetek!

 

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/masodik-a-magyar-csapat-a-bocuse-d-or-europai-dont-jen-2577

[2] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-toltott-kaposzta-fesztival-erd.html

[3] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-fehervari-halunnep.html

[4] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-hungarikum-piknik.html

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr317789572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása