Travelikum

Programajánló a pünkösdi hosszú hétvégére

2022. június 01. - Travelikum

Pünkösd ünnepe a hagyományokhoz híven a népi mulatságok ideje, így hazánkban is számos rendezvény várja az érdeklődőket, amelyek tökéletes nyárindító programok lehetnek. Érdemes kimozdulni tehát a pünkösdi hétvégén, hoztunk is nektek pár ötletet, hova látogassatok el akár barátokkal, akár családdal együtt.

r.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

Pünkösd eredete

A pünkösd a húsvét utáni 7. vasárnapon és hétfőn tartott keresztény ünnep, amelyen a kereszténység a Szentlélek kiáradását ünnepli meg. A Szentlélek ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel a napot új tartalommal töltötte meg a keresztények számára. [1] Hasonlóan a többi nagy keresztény ünnephez, pünkösdhöz is számos népszokás, hagyomány kötődött a régi időkben, amelyek közül néhány még ma is él, mint például a pünkösdi királyválasztás vagy a pünkösdi zöldágazás. [2] A különböző népi hagyományok mellett napjainkban mulatságokkal, fesztiválokkal emlékezünk meg erről az ünnepről.

Pünkösdi Fesztivál - Siófok[3]

A pünkösdi hétvégén a siófoki nyár is kezdetét veszi, az üdülőváros idén is fesztivállal várja a látogatókat az ünnep alkalmából! 2022. június 3-6. között színes programsorozat veszi körbe Siófokot: koncertek, táncelőadások, kézműves foglalkozások, bűvészshow és különböző gyerekfoglalkozások szórakoztatják majd az érdeklődőket négy napon át. A változatos lehetőségeknek köszönhetően bizonyára minden korosztály megtalálja majd a kedvenc elfoglaltságát az ingyenes rendezvényen!

Pünkösdi Hal- és Vadünnep – Szekszárd[4]

Szekszárd ismét megrendezi nagyszabású örömünnepét 2022. június 3-6 között, ahol a szekszárdi gasztronómia kiemelkedő műhelyei és a világhírű szekszárdi pincészetek gazdag kínálata mellett kiváló kulturális-szabadidős programokon vehetnek részt felnőttek és gyerekek egyaránt. Többek között koncerteket, bábelőadásokat, fotókiállításokat, színházi előadásokat élvezhetnek a szórakozni vágyók, amelyek során minden bizonnyal maradandó élményeket szerezhetnek majd!

Pünkösd az Egri várban[5]

2022. június 6-án az Egri várban is együtt köszönthetjük a nyarat, ugyanis változatos programokkal, felejthetetlen élményekkel, interaktív kiállításokkal és az Egri vár vitézeinek izgalmas előadásaival várnak minden korosztályt a Dobó István Vármúzeumban! A családok rejtvényeket oldhatnak meg együtt, illetve a pünkösdi 3 próbán is részt vehetnek: a felnőttek kipróbálhatják az íjászatot, kelevéz hajítást, csatacsillag dobást, a gyerekek pedig élvezhetik a settenkedést, a mocsárjárást és a célba dobást. Ezen felül pedig számos tárlatvezetés, illetve előadás várja az érdeklődőket.

 

 

 

 

[1] https://www.magyarorszagom.hu/punkosd.html

[2] https://punkosdinfo.hu/punkosdi-nepszokasok-hagyomanyok/

[3] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-punkosd-siofok.html

[4] https://www.szekszardagora.hu/upload/esemenyek/files/punkosdi_programfuzet_2022.pdf

[5] https://www.egrivar.hu/hu/programok/c/punkosd-az-egri-varban-418

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr7517845767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása