Travelikum

Ünnepeljük a magyar költészet napját!

2022. március 30. - Travelikum

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én József Attila születésnapján ünneplik. Ezen a napon jellemzően irodalmi előadóesteket, könyvbemutatókat, költőtalálkozókat és szavalóversenyeket rendeznek országszerte. Természetesen ezek a megemlékezések az idei évben sem maradnak el, az érdeklődők széles programkínálat közül választhatnak annak érdekében, hogy méltóképp ünnepelhessék a magyar irodalmat.

kep1_21.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

Felolvasóest és beszélgetés Józsefvárosban[1]

Április 11-én a magyar irodalom kedvelőinek érdemes lehet a Horánszky utca felé venniük az irányt. A nap folyamán egy-egy vers ütheti majd meg a fülüket, hiszen 10 órától 16 óra 30 percig Latinovits Zoltán vagy éppen Mácsai Pál előadásában hallgathatnak verseket az érdeklődők. Ezt követően pedig felolvasóest és beszélgetés színterévé válik a Horánszky utcában a H13 Rendezvényház, Erdős Virág és Szijj Ferenc költők, valamint Szerbhorváth György író, kritikus és újságíró részvételével.

Egynapos irodalmi kavalkád a fővárosi Akvárium Klubban[2]

Az Akvárium április 11-én tartandó rendezvénye ugyan főképpen az irodalomra fókuszál, az érdeklődők koncerten, gyermekprogramokon, színházi előadáson, szabadtéri kiállításon, irodalmi beszélgetésen, könyvbemutatón és kézműves foglalkozáson is részt vehetnek a magyar líra ünneplésének jegyében. Az Akvárium minden terme a művészettől lesz hangos, a teljesség igénye nélkül az érdeklődők a Kolompos és az Aurevoir. zenekarból ismert Agócs Márton és Fejér Mihály koncertjét élvezhetik, a POKET új versantológiájának bemutatásán vehetnek részt, vagy a marosvásárhelyi Spectrum Színház és Maros Táncegyüttes bemutatóját tekinthetik meg.

Költészet napja Szolnokon[3]

A szórakoztató műfajok kedvelői számára érdekes lehet egy különleges szolnoki program, április 9-én a Verseghy Ferenc Könyvtár egy stand up estet szervez a magyar költészet napja alkalmából. Az est vendége Jordán Tamás Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész lesz, aki a Széllel szembe poémák és poénok című előadásával fog élményt nyújtani a hallgatóknak.

Játék a költészettel Szekszárdon[4]

A szekszárdi Babits Mihály Kulturális Központ egy játékos eseménnyel készül a magyar költészet napja alkalmából, egy QR-kód fejtő, keresgélő játékra invitálják az érdeklődőket április 11-én. A feladatlapokat a BMKK információjában és az Agóra Kávézóban lehet átvenni. A megfejtők a megoldásaikat szintén az Agóra Kávézóban tudják majd leadni, ahol a helyes eredményekért egy jutalom tea vagy kávé várja őket.

 

 

 

[1] https://jozsefvaros.hu/hir/77380/a-kolteszet-napja-jozsefvarosban

[2] https://www.magyarorszagom.hu/kolteszet-napi-programok-noe.html

[3] https://vfmk.hu/2022/03/24/kolteszet-napja-2022-04-09/

[4] https://www.szekszardagora.hu/programok/qoltoi-rejtelmek-jatek-a-kolteszettel-a-magyar-kolteszet-napjan

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr8017793237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása