Travelikum

Egy teljes nap természeti értékeink megóvására – Madarak és fák napja

2022. május 06. - Travelikum

A madarak és fák napja Magyarország legrégebbi zöld ünnepe, amelyről május 10-én emlékezünk meg. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet a természeti értékeink megóvására. Sok színes programon tudunk részt venni e jeles nap alkalmából, így kerülve közelebb a természethez. Cikkünkben programajánlónkat találhatjátok!

kek.jpg

Forrás: https://ng.24.hu/termeszet/2020/05/10/madarak-es-fak-napja/

A világszerte egyre több környezetvédelmi probléma miatt számos világnappal, nemzetközi akciókkal hívjuk fel a figyelmet az emberi tevékenység pusztító hatásaira, bolygónk égető problémáira. A madarak és fák napja Herman Ottó nevéhez fűződik, amely neves napot a hagyományok szerint faültetéssel és madárodú kihelyezéssel szokás ünnepelni. [1]

Pilisszentiváni túra a Duna-Ipoly Nemzeti Park szervezésében[2]

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Pillisszentivánra invitálja a madárkedvelőket 2022. május 7-én. A túraútvonal a Szénások Európa Diplomás Területétől egészen a Borbás-gerincig tart majd, amely során a résztvevők megismerkedhetnek majd a terület fáival, védett növényeivel, illetve virágzásban tekinthetik majd meg a pilisi lent is.

2022. május 14-én a természetbarát érdeklődők az Év Fajai fesztivált látogathatják meg a Jókai-kertben. A látogatók játszva és szórakozva szerezhetnek új ismereteket a madarak és fák csodálatos világáról, többek között madárgyűrűzési bemutató, csipogó játszóház, kert-és irodalomtörténeti séták, különböző vásárok keretein belül.

Madarak és fák napi túra a császártöltési Vörös-mocsárban[3]

A Duna-Tisza közére hajdan jellemző kiterjedt tőzeges mocsarak és nedves rétek egyik utolsó maradványa a Fejetéki-mocsár. 2022. május 7-én az érdeklődők a túra során megismerhetik a vízmegtartási törekvéseket, továbbá a talajvíz csökkenés következtében átalakuló táj látható nyomait.

Érdekfeszítő előadások a természetvédelem kapcsán – látogass el a Magyar Természettudományi Múzeumba![4]

Amennyiben érdekel a természetvédelem és környezetünk színes titkai, érdemes ellátogatnod 2022. május 7-én a Magyar Természettudományi Múzeumba, ahol többek között ragadozó madarakról és hazánk fáiról hallgathatnak az érdeklődők ismeretterjesztő előadásokat. Az imént felsorolt előadások mellett madársétákon, állatbemutatókon is részt vehetnek a látogatók, így szentelve egy napot hazánk élővilágára.

 

 

 

 

 

[1] https://peterszebenyi.com/madarak-es-fak-napja-zold-unnep/

[2] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-madarak-es-fak-napja-program.html

[3] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-madarak-es-fak-napja-kiskunsagi-nemzeti-park.html

[4] http://www.nhmus.hu/hu/program/madarak-es-fak-napja-2022

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr7417825313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása