Travelikum

Majális programajánló

2022. április 27. - Travelikum

A hétvégén érkezik május elseje, amely alkalmából színes programkínálat tárul elénk országszerte. Szabadtéri rendezvények, szabadidős foglalkozások, koncertek várják a kikapcsolódni vágyókat akár Budapesten, akár a vidéki városokban. Cikkünkben összeszedtük nektek, milyen programok közül válogathattok a teljesség igénye nélkül az ünnep alkalmából!

kep.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

A majális ünnepének eredete[1]

A majális az egyik tavaszi ünnepünk, melynek eredete egészen a pogány korig vezethető vissza, a természet megújuló erejének ünnepére. A majális leginkább az északi népek körében terjedt el több szimbolikus cselekmény kíséretében, melyek közül a májusfa állítás a legismertebb hagyomány. A majális Magyarországon is nagy népszerűségnek örvend, rendszerint vidám táncmulatságszerű programok kíséretében ünneplünk ezen a napon. Mindemellett május elseje a munkások nemzetközi ünnepe, amit Magyarországon (Buda-Pesten) először 1890-ben ünnepeltek felvonulással.

Városligeti Majális 2022[2]

Budapesten a Városligetben idén is vidámpark, finom falatok és szuper programok várják az érdeklődőket. Mind a gyerekek, mind a felnőttek megtalálhatják a rendezvényen az általuk kedvelt szabadidős programokat. Április 30-án Marvel show és Jégvarázs várja a kicsiket, a felnőttek számára pedig az esti Nótár Mary koncert lehet érdekes. Május elsején is folytatódnak a gyermekprogramok, például bábjátékok és bűvészshow formájában, illetve többek között Takács Nikolas és Jolly koncertjeit élvezhetik a látogatók.

Szegedi Majális 2022[3]

Április 29. és május 1. között Szeged számos szórakozási lehetőséggel várja a vendégeit majális alkalmából. A gyerekek és a felnőttek egyaránt megtalálhatják a számukra izgalmas programokat, a kicsik kölyökklubbon és arcfestésen vehetnek részt, a nagyobbak pedig vidámparki játékokat élvezhetnek. A felnőttek a kulináris élmények mellett pedig hazai ismert előadók koncertjeit látogathatják meg.

Jókai napok Balatonfüreden 2022[4]

Balatonfüreden április 28. és május 1. között az irodalom, gasztronómia és színházi előadások rendezvénysorozatával emlékeznek a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakjáról, Jókai Mórról, aki füredi villájában írta az Aranyember című regényét. Április 29-én ünnepi megemlékezéssel, könyvbemutatókkal és ételkostolókkal tisztelegnek az író előtt, április 30-án pedig a hagyományokhoz híven Jókai-bableves főzőversenyt rendeznek a Koloska-völgyben. Ezt követően május 1-jén májusfaállítással, népi hagyománykörre épülő műsorral kezdődnek meg a rendezvények a majális alkalmából, majd tárlatvezetésekkel, koncertekkel folytatódnak a színes programok.

 

 

 

[1] https://octo.blog.hu/2018/04/28/majalis_679

[2] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-majalis-a-varosligetben.html

[3] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-majalis-a-varosligetben.html

[4] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-jokai-napok-balatonfured.html

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr9617818073

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása