Travelikum

Gasztronómiai élvezetek a koronavírus-járvány idején? – Igen, lehetséges!

2020. december 30. - Travelikum

A legtöbb étterem, cukrászda és kávézó próbált minél gyorsabban reagálni a kialakult járványhelyzetre, illetve alkalmazkodni a korlátozásokhoz. Személyes elviteles lehetőséget, valamint széleskörű házhozszállítást biztosítanak, amely lehetővé teszi számukra a talpon maradást, illetve a majdani újranyitást. A vendégeknek addig sem kell lemondaniuk a gasztronómiai élvezetekről, hiszen ugyanazt a minőséget fogyaszthatják biztonságban, az otthonukban.

Forrás: https://www.bonuszbrigad.hu/

Magyaros ételek, hazai fogások elvitelre

Biarritz Restaurant & Café

Budapest szívében, a Parlament és a Duna közvetlen szomszédságában található Biarritz étterem, immár 25. éve nyújt gasztronómiai élményt a magyaros ételek kedvelőinek. Az ételek elkészítésénél a magyar konyhaművészet ízvilágát ötvözik a modern szakácsművészettel és kizárólag kézműves technikával dolgoznak, lehetőség szerint organikusan termesztett alapanyagokból, amelyeket ellenőrzött beszállítóktól vásárolnak.

A házhozszállítás mellett, elviteles lehetőség is biztosított a hét minden napján 12:00 és 17:00 között, azonban amennyiben lehetséges, érdemes előre leadni a rendelésünket, hogy ezzel is segítsük az étterem dolgozóinak munkáját. Az étlap szezonális, illetve ünnepekhez kötődő ételeket is tartalmaz, így a kínálat mindig változatos, újdonságokkal teli.

Stand25 Bisztró

A főváros budai oldalán, a Lánchídtól sétatávolságra található Stand25 Bisztró, ínycsiklandó elviteles menükkel várja vendégeit. Az étlapon szerepelnek állandó hazai emblematikus ételek, mint például a gulyásleves vagy a rakott krumpli, illetve változó fogások is, attól függően, milyen minőségi, szezonális, magyar alapanyag érhető el aktuálisan.

A kezdőfogásból, főfogásból és desszertből álló menüket személyesen vehetjük át az étteremben, de kérhetünk házhozszállítást is, ez esetben előre egyeztetés szükséges. Elviteles verzióban az ételeket kétféle módon, hidegen vagy melegen lehet átvenni 11:00 és 20:00 óra között. Hidegen tálalva, az ételek otthon, néhány perces előkészületet igényelnek, ehhez elérhető egy elviteles segédlet, amely lépésről lépésre, részletesen leírja a szükséges teendőket, melegen kérve pedig a fogások azonnal fogyaszthatóak.[1]

Édes különlegességek – vidd haza kedvenc süteményed!

Dolcissima Budapest

A budai Dolcissima egy cukrászda, tele különleges dél-olasz tradicionális édességekkel. Az egyik specialitásuk a cannoli, amely egy tipikus szicíliai édesség – olajban kisütött, ropogós tésztagyűrű édes krémmel töltve. Hatalmas népszerűségnek örvend, a pisztáciás croissant, de találhatunk itt ricottával és kandírozott gyümölccsel töltött sfogliatelle-t, illetve földimogyorós-vaníliás crostata-t is.

A sütemények nem tartalmaznak adalékanyagot, színezéket vagy térfogatnövelőt, minden házilag készül, illetve sokak örömére számos glutén- és laktózmentes édesség is megtalálható az állandó kínálatban.

Édes mackó

Magyarország első kürtöskalács-cukrászdája, ahol a hagyományos parázson sült édességből készítenek olyan mennyei desszerteket, mint a zserbó vagy a krémes. Természetesen a különlegességek mellett megtalálhatóak az örök klasszikus cukros, vaníliás vagy diós kürtöskalácsok is, illetve szerdánként glutén- és tejmentes opciókkal várják a vendégeket, amelyek nagy népszerűségnek örvendenek.

A cukrászda a Városligetben található, így mindenki számára könnyen elérhetőek az elvitelre kérhető kürtöskalács édességek.[2]

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

Együnk jót, tegyünk jót! – Avagy a #jótettem kampány

A Magyar Turisztikai Ügynökség ismét meghirdette a #jótettem kezdeményezést, amellyel a nehéz helyzetbe került vendéglátóhelyeket szeretné segíteni. A kampány arra ösztönzi az embereket, hogy aki teheti, rendeljen házhoz, vagy kérjen elvitelre kedvenc étterme, kávézója, cukrászdája kínálatából, ezzel támogatva a gasztronómiai és a vendéglátó szektor működését.

A népszerű közösségi média felületeken mindenki megoszthatja az élményt, hogy jót enni remek érzés, de még nagyszerűbb jót is tenni: ehhez elég csak megosztani egy képet a rendelt ételről a #jótettem hashtag használatával, amivel másokat is arra buzdíthatunk, hogy csatlakozzanak az összefogáshoz.[3]

 

 

[1] https://welovebudapest.com/toplista/pihenj-a-hetvegen-rendeld-hazhoz-a-legjobb-hetvegi-fogasokat-fozocskezes-helyett-1

[2] https://sobors.hu/gasztro/sutemeny-hazhozszallitas/

[3] https://mtu.gov.hu/cikkek/egyunk-jot-es-tegyunk-jot-ujraindul-a-jotettem-kampany-2037

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr8816363602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása