Travelikum

A turisztikai ágazat jövője – előrejelzések az elkövetkezendő évekre

2021. február 11. - Travelikum

A Skift turisztikai portál legújabb kiadványában összegezték, hogy az elkövetkezendő öt év során milyen utazási trendek lesznek népszerűek, hogyan alakulnak át az üzleti utazások, illetve milyen újdonságok várhatóak. Fontos azonban megjegyezni, hogy a szektor jövője számos különböző tényezőtől függ, mint például a klímaváltozás vagy a gazdasági válságok, amelyek nagyban befolyásolják a jövőbeli trendek alakulását.

utazas_elofizetes_123rf.jpg

Forrás: https://turizmus.com/

Az előrejelzések szerint a rövidtávú lakáskiadás legalább annyira népszerű lesz, mint a járvány előtt. Vélhetően még többen döntenek majd az Airnbn típusú lakások mellett, mivel az utazók számára fontos lesz, hogy a választott szálláshelyen maximálisan otthonosan érezhessék magukat. A hotelek erősödése mellett valószínűleg azok átalakulása is megfigyelhető lesz, a „lifestyle” típusú nyaralóhelyek előnyt élvezhetnek majd, hiszen ezek a helyek nyújthatnak igazi komfort érzetet a vendégek számára. A szállodáknak érdemes lesz olyan programokat és élményeket kínálniuk, amelyek már az utazás előtt elkezdődnek például a közösségi média segítségével vagy egy digitális utazás során.

A cégek többsége előfizetéses szolgáltatási rendszert is kínál majd az ügyfelei számára. Az elemzők azt jósolják, hogy a havi vagy akár éves befizetések rendszere egyre vonzóbbá válik a jövőben és elkezdik kiszorítani az egyszeri vásárlásokat. Az elmúlt évek során több nagyobb szállásmárka is bemutatta tervét, amely lehetővé teszi az otthonról dolgozók számára, hogy meghatározott havi díjért ingatlanból ingatlanba költözzenek bizonyos időközönként. Elképzelhető, hogy a szektor más területén is felfigyelnek majd erre a lehetőségre a cégek.

Egyes turisztikai vállalkozások meglepetést nyújtó előfizetési megoldásokkal várják majd folyamatosan fizető ügyfeleiket. Ilyen szolgáltatást kínál például az Inspirato Pass luxusutazás-előfizetés, amely olyan üdülőkben és nyaralókban biztosít szállást, amelyek a legnépszerűbb utazási célpontokon találhatóak. A dizájn nyaralóhelyeken plusz juttatások és meglepetések várják az előfizető vendégeket, hogy biztos legyen az elégedettség. Hasonló elképzelés szerint működik a londoni székhelyű BeRightBack is, ahol az utazók havi díjat fizetnek, cserébe pedig négyhavonta egy meglepetés utazás vár rájuk, amelynek célpontját, repülőjáratait, szállodáit a cég választja ki.

A koronavírus-járvány végével az utazók figyelme újra arra összpontosul majd, hogy minél kisebb ökológiai lábnyomot hagyjanak majd maguk után. Sok utazási társaság már eddig is kiemelt figyelmet fordított a környezettudatosságra, de a jövőben erre még nagyobb figyelmet kell fordítaniuk.. A szakértők úgy gondolják, hogy az előfizető modell elősegítheti a fenntarthatóságot is, amelyet egyre több utazó fog elvárni.

 

 

Forrás: https://turizmus.com/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr4116423588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása