Travelikum

Virágba borult balkonok és kertek

2021. szeptember 01. - Travelikum

A tavasz és a nyár beköszöntével felélénkül a természet, a zöld növényeké és a virágoké a főszerep. Ilyenkor szívesen mozdulunk ki a kertjeinkbe, gondozzuk a frissen ültetett palántákat és szerzünk be gyönyörű virágokat az erkélyeinkre. A hobbikertészek számára különösen örömöt jelentett idén, hogy már második alkalommal keresték az ország legszebb balkonjait és legvirágosabb előkertjeit. A versenyre az egész országból jelentkeztek, hogy megmutassák saját színpompás növénykavalkádjukat.

pexels-adrianna-calvo-17666.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

A Magyar Turisztikai Ügynökség Virágos balkonok, virágos kertek versenyére több mint ötszáz hobbikertész jelentkezett a gyönyörű kertjeiket és balkonjaikat bemutató fotókkal, az ország számos pontjáról. A legtöbb nevezés Pest megyéből, a fővárosból, valamint Győr-Moson-Sopron, Borsod-Abaúj-Zemplén és Hajdú-Bihar megyéből érkezett.  A megmérettetésre mindkét kategóriában 9-9 díjat, köztük Borbás Marcsi „Kertem” különdíját ítélte oda a szakmai zsűri. A jelentkezők változatos kategóriában mérethették meg magukat, így a családi házak virágos kertjei és a lakások növényekkel borított színes erkélyei egyaránt lehetőséget kaptak. A három legvirágosabb előkert, illetve legszebb balkonkert mellett díjazták többek között a legkisebb vagy a legharmonikusabb balkonkertet, a legszínesebb növénykavalkádot, a legszebb kertépítészeti kompozíciót, a szépen fenntartott kerteket és a fenntartható megoldásokat.

A verseny ismét bebizonyította, hogy hobbinknak bárhol és bármilyen körülmények között élhetünk, hiszen megfelelő gondoskodással Budapesten egy belvárosi lakás erkélyén, egy vidéki parasztház tornácán vagy egy kisvárosi ház kertjében egyaránt alakíthatunk ki gyönyörű virágokkal borított területet vagy megnyugtató zöld oázist. A versenyre benevezett balkonkerteken szép számmal jelentek meg a klasszikus egynyári növények mellett virágzó évelők, futónövények és akár még gyümölcs- és zöldségtermő növények is. Az előkerteket különféle virágzó és levéldíszt adó növények sora szépítette, egyedi kerti kompozíciókban.

A Virágos balkonok, virágos kertek nyertesei az alábbi linken tekinthetőek meg: https://mtu.gov.hu/cikkek/kiderult-melyek-az-orszag-legszebb-balkonjai-es-el-kertjei-2442

A virágrajongók pedig továbbra is izgulhatnak, hiszen a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny idén már 28. alkalommal nyújt támogatást az ország településeinek szépítéséhez, a környezettudatos gondolkodás erősítéséhez, valamint mutatja meg, mire képes a közösség, az összefogás ereje. A megmérettetésre a jelentkezés már lezárult és szeptember végén kiderül, hogy melyek idén az ország legvirágosabb települései.[1]

pexels-jill-wellington-35847.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

 

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/kiderult-melyek-az-orszag-legszebb-balkonjai-es-el-kertjei-2442

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr8016676562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása