Travelikum

Négy ország, számtalan érték – Ismerkedjünk meg a visegrádi országokkal!

2021. szeptember 22. - Travelikum

Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát összeköti a közös múlt és kultúra, a Visegrádi Együttműködés pedig ismét egyre közelebb hozza Közép-Európa országait. Az idén 30 éves Visegrádi Csoportot évente más-más ország elnöksége koordinálja, a 2021. július 1. és 2022. június 30. közötti időszakban pedig Magyarország látja el ezt a feladatot. A magyar elnökség alatt számos rendezvény keretében ismerkedhetünk meg a visegrádi országok értékeivel, így ősszel is remek programlehetőségek várnak ránk!

1_45.jpg

Forrás: https://pixabay.com/hu/photos/t%c3%a1jk%c3%a9p-foly%c3%b3-mountianok-dombok-79443/

Négy ország, számtalan érték

A magyar V4 elnökségi évnek köszönhetően az őszi kulturális szezon több izgalmas V4-programot tartogat, többek között koncertek, képzőművészeti, valamint design és divat események várnak minden korosztályt. A színes programokról a folyamatosan frissülő v4elnokseg.hu weboldalon tájékozódhatunk, ahol megismerkedhetünk a Visegrádi Csoport turisztikai kincseivel és az együttműködés történelmével is.[1]

A Nemzeti Filmintézet szeptember 21. és 26. között negyedik alkalommal rendezi meg Budapest legnagyobb nemzetközi filmfesztiválját, a Budapesti Klasszikus Film Maratont. A különleges filmfesztivál hat napja alatt, a főváros több helyszínén, öt tematikus blokkban, hetvennél is több frissen restaurált klasszikus filmet láthatunk, köztük a Visegrádi országok filmjeit is.

2021. október 4-10. között rendezik meg a 360 Design Budapest kiállítást, amely során a Bálnában fedezhetjük fel a hazai és regionális formatervezés sokszínű világát. A modern design alkotások mellett izgalmas programok várnak: magyar és angol nyelvű kurátori tárlatvezetés, valamint hazai és nemzetközi design szakembereket felvonultató kerekasztal-beszélgetések valósulnak meg.

Az Art Market Budapest, Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléje és vására 11. alkalommal várja a látogatókat 2021. október 7-10. között. A közel harminc országból érkező mintegy 120 kiállító jóvoltából több mint félezer művész több ezer alkotását tekinthetjük meg, így régiónk különleges kortárs kulturális értékeibe, a visegrádi országok művészetébe is betekintést nyerhetünk.

2021. október 9-én a Budapest Music Center ad otthont a Cracow Singers fellépésének, amelyen a modern cseh, lengyel és szlovák zene meghatározó alkotói mellett hazánkat két szerző képviseli. A budapesti hangversenyen Liszt-darabok, illetve a visegrádi országok komponistáinak művei csendülnek fel. [2]

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/a-v4-elnokseg-jegyeben-zajlik-az-osz-2457

[2] https://v4elnokseg.hu/programok

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr516697486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása