Travelikum

Pécs-Villány turisztikai térség felfedezése

2021. december 22. - Travelikum

Ókeresztény síremlékek, török-kori épületek, gyógyfürdők, kirándulásra hívó természet, finom borok és ételek jellemzik a Pécs-Villány turisztikai térséget. A kulturális látnivalók és a borgasztronómia igazi tárháza a térség, amely számos élménnyel várja látogatóit a Dunántúl déli részén.

pexels-jill-wellington-39351.jpg

Forrás: https://www.pexels.com/hu-hu/

A Pécs-Villány turisztikai térséget lenyűgöző látnivalói mellett Pécs városának mediterrán hangulata és a villányi pincészetek teszik igazán különlegessé. A térség profilját bár elsősorban a kulturális és a borturizmus határozza meg, azonban a kínálatot a környezeti adottságokból adódó aktív- és ökoturisztikai lehetőségek, valamint Harkány révén az egészségturizmus egészíti ki.

Pécs-Villány a vizes élmények iránt érdeklődők és a gyógyulni vágyók számára is remek célpont, hiszen számos gyógy- és termálfürdővel rendelkezik. A térségben az elmúlt évek legjelentősebb turisztikai fejlesztése a Harkányi Gyógyfürdőben zajlott. A fürdő az egyes épületrészek teljes felújításával, szaunavilág kialakításával és az idén szeptemberben átadott Harka Vízivilágnak köszönhetően egész évben látogatható programlehetőséggé vált.

Az aktív turizmus kedvelői és a bakancsos turisták számára a Mecsek tartogat izgalmas meglepetéseket. Emellett a folyamatban lévő pécsi UNESCO világörökségi helyszínek fejlesztése, a kiállítóterek és az épületek átfogó rekonstruálása hamarosan interaktív tartalmakra és megoldásokra ad lehetőséget.

Pécs számos történelmi és nyüzsgő kulturális programmal garantálja, hogy a városba érkezők egy percet se unatkozzanak. Legkülönlegesebb látnivalói közé tartoznak a IV. századi ókeresztény síremlékek, amelyekről itt írtunk korábban. A múltat idéző nevezetességek mellett a Zsolnay-örökség és a török-kori épületek adják a város igazi kuriózumát.[1]

Villány, a bor városa a jobbnál jobb pincészetek kínálata mellett a természeti környezet és a pincesorok hangulatával csábít felfedezésre. A város egész évben nyitott pincékkel és széles gasztronómiai palettával várja a borkedvelőket. A számos étteremben a háztáji finomságok, a kemencés sültek, a magyaros ételek és a modern konyhaművészet remekei egyaránt elérhetőek, így a városba érkezők egy igazi gasztronómiai túrára számíthatnak.[2]

Egy korábbi cikkünkben már írtunk a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiadott Pécs-Villány térségről szóló turisztikai kiadványról, amely országszerte elérhető a Tourinform-hálózat irodáiban, illetve ingyenesen le is tölthetjük. Emellett a térségről készült egy imázsfilm is, amely egyedülállóan mutatja be a környék különlegességét:

 

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/pecs-villany-turisztikai-terseg-1927

[2] https://villany.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr1716790534

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása