Travelikum

Bar hopping, egy kicsit másképp – Társasjáték bárok a város szívében

2022. február 04. - Travelikum

Minden baráti kör szeret olykor-olykor összegyűlni és eltölteni egy laza estét pár itallal és jó beszélgetésekkel fűszerezve. Vannak, akik inkább az otthoni szórakozást kedvelik, de akadnak olyanok is, akik jobban szeretnek kimozdulni és új helyeket felfedezni ismerőseikkel. Mi lenne, ha azt mondanánk, ezt a kettőt akár kombinálni is tudjátok? Hoztunk nektek pár olyan budapesti helyet, ahol a finom ételek és a jól behűtött italok mellett a játékkal töltött otthoni esték hangulatát is megkaphatjátok.

kep1_10.jpg

Forrás: pexels.com

Játsz/Ma Társasjáték Kávézó[1]

A Reáltanoda utcában található Játsz/Ma egy igazi menedékhely mind a régimotorosoknak, mind pedig a társasjátékok újdonsült szerelmeseinek. Az Astoriától alig pár percre található kávézóban több mint 400 játék közül választhatnak az odatévedők, melyek egészen az örök klasszikusoktól a legújabbakig terjednek. Hogy az este pedig tényleg csak a szórakozásról szóljon és ne a szövegkönyvek bújásáról, a Játsz/Ma játékmesterei segítenek pár pillanat alatt megérteni bármilyen játékot, így ti bármilyen játékot egyszerűen kipróbálhattok. Emellett természetesen finom melegszendvicsek, tészták és persze tartalmas itallap is társul a szórakozáshoz.

Board Game Café[2]

A körút szinte minden budapesti fiatal party-útvonalának szerves részét képezi. Azonban nemcsak a bártúrák miatt lehet izgalmas esténként erre tévedni, hanem a Ferenc körúton található Board Game Café miatt is. A minden nap nyitva tartó bár kora délutántól, késő estig várja a társasozni vágyókat, immáron 1002 darab játékával. Akár egy szombat esti alapozásként vagy egy egészestés programként térnétek be, a játékok mellett laktató snackek, desszertek és jéghideg koktélok segítenek majd a jó hangulat fenntartásában.

Game Up Pub[3]

Ha az Arany János utcánál járunk érdemes elindulni a kisutcák felé, hiszen nem csak a gasztronómia terén rejtenek kincseket. A Zichy utca elején vár minket a Game Up Pub, ahol 350 társasjáték és majdhogynem ugyanennyi ital közül válogathatunk, ha egy izgalmas kikapcsolódásra vágyunk. A Játsz/Mához hasonlóan itt is kérhetjük játékmesterek segítségét, ha nem szeretnénk mi magunk bajlódni az új játékok megismerésével, de akár a jóöreg klasszikusokkal is játszhatunk pár kört. Ételekből sincs hiány a Game Up kínálatában, a versengéshez 50 féle étel és snack közül választhatunk, nehogy a stratégiánk kárára legyen üres a gyomrunk.

 

 

 

[1] https://www.jatszma.com/

[2] https://boardgamecafe.hu/

[3] https://gameup.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr5917160188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása