Travelikum

„Zöld erdőben jártam…” - Húsvét az ország minden pontján

2022. március 24. - Travelikum

A húsvéti időszak leginkább a kisgyermekes családok életében tartogat nagy izgalmakat a hagyományaival és az ajándékokkal, amiket a húsvéti nyuszi a gyermekeknek hoz. Azonban a tojásfestés és a csokivadászat mellett számtalan olyan program van, amin a felnőttek is jól érezhetik magukat, így varázsolva ezt a pár napos ünnepet egy igazi családi kikapcsolódássá. Mutatjuk, hogy hova mehettek családotokkal vagy esetleg tágabb baráti körötökkel is a húsvéti hosszúhétvégén!

kep1_20.jpg

Forrás: pixabay.com

Hollókő, a hagyományok tárháza[1]

Április 15-18. között ismét élhetnek a hagyományoknak azok, akik kicsit többre vágynak, mint egy gyorsan elszavalt locsolóvers és egy permetnyi parfüm. A hollókői hagyományokhoz híven számtalan kézműves programmal, néptáncfellépésekkel és koncertekkel várják a rendezők az érdeklődőket, akik a forgatag mellett akár kiállításokra is betekinthetnek a hétvége folyamán. A gyermekek részt vehetnek majd tojásfestésen, néptáncoktatásokon melyekre akár be is öltözhetnek, míg a felnőttek a vásárban kóstolhatnak meg finomabbnál finomabb falatokat, de akár el is készíthetik őket! De természetesen a látványos locsolkodás sem marad el! Idén is beöltözve, locsolóverseket harsongva öntik majd nyakon a legények az arra vállalkozó leányokat – az pedig biztos, hogy ez maradandó élmény lesz!

Húsvéti forgatag a kikapcsolódás bölcsőjében[2]

Sokak kedvenc üdülővárosa, Hévíz sem marad ki a húsvéti ünneplésből! Az ünnepi hétvégén egy igazi forgatag várja az odalátogatókat, ahol leginkább a család apró tagjai fogják igazán jól érezni magukat. A Hévíz belvárosában, három helyszínen megrendezett eseményen számtalan kézművesprogram, koncertek és rengeteg játékos program várja majd a gyerekeket és természetesen szüleiket is! A tojáskeresés és népi játékok mellett természetesen finom falatok és nagyon jó hangulat várja majd a vendégeket!

Matyó hagyományok Mezőkövesden[3]

Hazánknak rengeteg izgalmas tájegysége és hagyománya van és ez alól a matyó tájegység sem kivétel. Mezőkövesden, a matyó hagyományok bölcsőjében is számtalan izgalmas program várja majd az érdeklődőket a húsvéti hétvégén. A kézműves és szórakoztató programok mellett az érdeklődők megismerkedhetnek különféle mesterségek alapjaival, koncerteken vehetnek részt és kiállításokat is megtekinthetnek. Aki pedig hétfőn látogat el az események helyszínére, az szemtanúja lehet vagy akár részt is vehet a napjában többször előforduló vödrös locsolkodásban!

 

 

 

 

[1] https://szallas.hu/programok/hollokoi-husveti-fesztival-holloko-p3783

[2] https://szallas.hu/programok/husveti-forgatag-heviz-p20253

[3] https://szallas.hu/programok/matyo-husvet-2022-mezokovesd-p4119

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr617788562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása