Travelikum

Ez a hétvége a gyerekekről szól! – Gyermeknapi programajánló

2022. május 25. - Travelikum

Május utolsó hétvégéjén a hagyományokhoz híven idén is a gyerekeké lesz a főszerep! Programajánlónkban többféle ötletet gyűjtöttünk össze kicsiknek és nagyoknak egyaránt, a különleges rendezvények országszerte várják a családokat, ahol minden korosztály találhat kedvére való elfoglaltságot!

g.jpg

Forrás: https://minimatine.hu/gyereknap-a-legjobb-programok-2022/

Városligeti Gyermeknap – Városliget, május 28-29.[1]

A Városliget idén is egy hatalmas gyereknapi kavalkádnak ad majd helyet, ahol rengeteg lehetőség tárul majd a kicsik és nagyok elé, ingyenesen látogatható programok formájában. A Nemzetek Utcájában nagykövetségek, kulturális intézetek mutatják be országuk hagyományait, kulturális és gasztronómiai sajátosságait, szokásait. Továbbá a gyerekek különböző sportprogramokat, kalandparkokat élvezhetnek, de lehetőség lesz részt venni egészségügyi szűréseken és tanácsadásokon is. Végül, de nem utolsó sorban pedig a nagyszínpadon egymást váltják majd a fellépők, így a jó hangulat garantált lesz!

Cifra Palota XXL, Gyermeknap – május 29.[2]

A Müpa vasárnaponkénti Cifra palotája gyereknap alkalmából is megnyitja kapuit, zenék és mesék várják három színpadon minden korosztály gyermekeit! Fellép többek között a Csimota zenekar, Mörk Playground, Laposa Julcsi, a Rutkai Bori Banda, valamint a Búgócsiga Zenede. A fellépők mellett különböző izgalmas programok tárháza lesz majd elérhető, például mesejáték, táncház, kosaras körhinta, népi és logikai játékok, valamint kézműves foglalkozások.

Gyermeknap a Gyermekvasúton – május 29.[3]

Május 29-én a 18 év alattiaknak kedvez a Gyermekvasút, ugyanis díjmentesen utazhatnak a Széchenyi-hegyi Gyermekvasúton! A Hűvösvölgy állomáson egész nap családi programokkal készülnek az érdeklődők számára: lesz arcfestés, óriásszínező, óriás társasjáték, alkotóház, ugrálóvár, akadálypálya. A vasútrajongók több terepasztalt, valamint vonatszimulátort is szemügyre vehetnek, illetve a gyerekek is bővíthetik tudásukat, hiszen a KRESZ-pályán a helyes közlekedés szabályaival ismerkedhetnek meg.

Gyermeknap a Várkert Bazárban – május 29.[4]

A Várkert Bazár a hétvégén a neoreneszánsz kertjébe hívja a gyerekeket egy kalandos felfedezésre, az öt kontinens csodáinak rejtelmeit ismerhetik meg. A résztvevőket egy segítő támogatja majd, aki nem más, mint Willy Fog! Willy Fog kíséretében a gyerekek akadálypályákon kelhetnek át, logikai feladatok megoldásán dolgozhatnak. A gyermekprogramok mellett a családok idősebb tagjai is megtalálhatják a kedvükre való eseményeket: 11 órától Grecsó Krisztián verseskötetéből készült interaktív koncert lesz hallható, illetve 17 órától a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Csipkerózsika című előadását nézhetik meg. Az utóbbi két eseményre előzetes jegyvásárlás szükséges, a kertben zajló programok pedig ingyenesen lesznek látogathatóak.

 

 

 

 

 

 

 

 

[1] https://kulturaonline.hu/varosligeti_gyereknap_2022_ingyenes_programok_itt_12279

[2] https://mupa.hu/program/csaladi-es-ifjusagi-programok/cifra-palota-xxl-gyermeknap-2022-05-29_10-00-elocsarnok

[3] https://gyermekvasut.hu/2022/05/gyermeknap-a-gyermekvasuton

[4] https://varkertbazar.hu/esemenyek/gyermek

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr2617840151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása