Travelikum

Budapesten a világ szeme – Hazánkban rendezik meg a következő MTV EMA díjátadót

2020. október 30. - Travelikum

November 8-án Magyarországra figyel majd az egész világ! Az MTV European Music Awards a zenés szakma egyik legnagyobb és legnézettebb könnyűzenei díjátadója idén London mellett Budapestről jelentkezik. A gálához kapcsolódó összes televíziós és online megjelenésben fővárosunk emblematikus helyszínei központi szerepet kapnak majd, amelyek így 180 ország egymilliárd nézőjéhez jutnak el.  

forrás: https://travel.earth/amazing-things-to-do-in-budapest/

A koronavírus járvány miatt virtuálisan közvetített esemény hatalmas lehetőség a főváros és az egész ország számára, hiszen a világsztárokat felvonultató show most először jelentkezik Magyarországról. A neves esemény egyik házigazdájaként megmutathatjuk a világnak Budapestet, és kedvet csinálhatunk az érdeklődőknek, hogy amikor újraindul a turizmus ismét minél többen válasszák csodás fővárosunkat úti céljukként. Európa legnagyobb zenei eseménye remek turisztikai reklámot jelent most Budapest és ezen keresztül Magyarország számára. Az esemény hazai lebonyolításához Magyarország Kormánya a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül nyújt támogatást.[1]

MTV European Music Awards

Az idén 26 esztendős MTV Europe Music Awards (röviden EMA) rendezvényt először 1994-ben, Berlinben tartották. A díjátadó egyik különlegessége, hogy évről évre más helyszínről közvetítik. Hollandia háromszor, Spanyolország négyszer, Németország öt alkalommal, Nagy Britannia (az idei díjátadóval együtt) hétszer adott otthont a nagyszabású rendezvénynek, de a helyszínek között szerepelt már Párizs, Dublin, Lisszabon és Koppenhága is. A kelet-közép-európai régió országai között viszont Magyarország, azon belül pedig Budapest lesz az első, ami otthont ad a díjátadónak. Nagy dolog ez, hiszen november 8-án az MTV Europe és az összes MTV csatorna – beleértve az online adást is – egyaránt élőben közvetíti a díjátadót több mint 180 országban, amely a járványhelyzetre való tekintettel rendhagyó, online műsorral jelentkezik majd Budapestről és Londonból.

a5-mtv-ema-poster-monochrome-icon-1200x1703.jpg

forrás: myiconstory.com/wp-content/uploads/2019/10/A5-MTV-EMA-poster-monochrome-icon-1200x1703.jpg

A rendhagyó virtuális showműsor magyar műsorvezetője, Palvin Barbara (modell) mellett a szupersztár DJ és producer, David Guetta lesz, aki az elektronikus zenei élet egyik legmeghatározóbb lemezlovasa. Az online díjátadón Guetta egy különleges zenei produkcióval is készül majd a Széchenyi Gyógyfürdő medencéjében kialakított színpadon. A francia sztár DJ csatlakozása az idei EMA show-hoz rendkívül erőssé tette az eddig is impozáns előadói listát. [2] A 2020-as MTV EMA házigazdája és egyben fellépője a Little Mix brit lánycsapat lesz, akik olyan nevekkel együtt lépnek majd színpadra, mint Sam Smith, Maluma, Doja Cat, Zara Larsson, YUNGBLUD, Alicia Keys, DaBaby és Karol G. Idén a világ számos részéről láthatunk majd előadásokat, szóval ki tudja, az előadók milyen meglepetésekkel készülnek nekünk![3]

Jobbnál jobb jelöltek várják idén is a szavazatokat. A rajongók leadhatják voksukat a Legjobb Előadó, Legjobb Dal vagy éppen a Legjobb Együttes kategória jelöltjeire is. A szavazást november 2-án éjfélkor zárják le, szóval már csak pár nap maradt, hogy a zenerajongók eldöntsék, 2020-ban kik legyenek az MTV European Music Awards díjazottjai.

A díjátadó turisztikai jelentősége

November 8-án, az MTV képernyőin az egész világ láthatja hazánk ikonikus helyszíneit. David Guetta és Palvin Barbara vezetésével egy virtuális turnén vehetnek részt, továbbá a kulisszák mögé is bepillantást nyerhetnek a nézők. A zenei díjátadó eseményen megmutathatjuk országunk csodálatos tájait, építészeti különlegességeit, valamint azokat a helyeket, amelyeket mindenkinek látnia kell, ha egyszer ide utazik. Magyarország és Budapest magára vonhatja akár egymilliárd ember figyelmét, hogy megmutassa a világnak: Európa egyik legszebb úti céljára látogathat el az, aki minket választ. Különösen nagy segítséget jelenthet számunkra ez a lehetőség, hiszen manapság az összes turisztikailag jelentős ország számára nehézséget jelent a megváltozott helyzet. Magyarország az MTÜ támogatásával most megkapja azt a löketet, amely segíthet visszarepíteni őt a turisták legkedveltebb célállomásai közé!   

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/a-konny-zenei-vilag-legfontosabb-esemenye-lesz-budapesten-1987

[2] https://www.mtvema.com/hu-hu/hirek/x0a5fo/david-guetta-is-fellep-az-ema-2020-galan-raadasul-egy-igazan-kueloenleges-helyszinrol

[3] https://www.mtvema.com/hu-hu/hirek/p0npw2/a-2020-as-mtv-ema-hazigazdaja-es-egyben-fellepoje-a-little-mix

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr5316264548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása