Travelikum

Fedezd fel Magyarországot Kajlával!

2021. július 14. - Travelikum

A turizmus újraindításában kiemelt szerepet kap a „Hol vagy, Kajla?” program, amely során a kisiskolások díjmentesen utazhatnak az országban, számos helyszínt fedezhetnek fel, valamint rengeteg tanulságos élményben részesülhetnek. A Kajla remek lehetőség a családok számára, hogy izgalmas programok keretében, Magyarország különleges látnivalóit bejárva felejthetetlen közös emlékeket szerezzenek. A kampány során ellátogathatnak a főváros legszebb helyeire vagy megtekinthetik hazánk lenyűgöző kastélyait és várait. A szórakozás az izgalmas feladványok megoldása közben garantált!

kajla_1.jpg

Forrás: https://ripost.hu/eletmodi/hol-vagy-kajla-fedezd-fel-hazank-csodait-jatekosan-2513874/

Kajla, a vizslakölyök idén is fantasztikus kalandokra hív. Az Országos Kéktúra kapcsán egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, de rengeteg újdonsággal készült nyárra is. Minden alsó tagozatos diák számára jár a Kajla útlevél, amelyben számos meglepetés lapul. A gyerekek az útlevéllel és a diákigazolványukkal díjmentesen utazhatnak augusztus 31-ig a MÁV-START és a GYSEV belföldi vonatain, a VOLÁN járatain, a BAHART települési, valamint a MAHART PassNave egyes hajójáratain. Az ingyenes utazáson kívül a legkisebbek pecséteket gyűjthetnek, majd azokat a tanév elején további ajándékokra válthatják. A program legizgalmasabb részeként országszerte különböző kastélyokat és várakat, illetve Budapest nevezetes helyeit fedezhetik fel a kíváncsiskodók. A fővárosban kóborolva érdemes beszerezni a Kajlás füzeteket, amelyek bármely Tourinform irodában megtalálhatóak. Ezekben a füzetekben 3-3 útvonal van, amelyek elvisznek a legvarázslatosabb helyekre, ráadásul mindegyik útvonalon egy izgalmas feladat vár a gyerekekre. Különféle rejtvényeket kell megoldaniuk, miközben a város legtitokzatosabb részeit fedezhetik fel. A helyszínek között szerepel a Budai vár, a Városliget, a Bazilika és az Országház környéke, a Víziváros, valamint az Erzsébet híd és a Gellért tér környéke. A kastélyok és várak iránt érdeklődők se csüggedjenek! Az elképesztő kirándulás élményén kívül még Kisnemesi rangot is szerezhetnek azok a gyerekek, akik összegyűjtik az összes pecsétet a megbízólevelükbe. Ezen kívül még egy játékos füzet is kapható minden helyszínen, amely tele van izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokkal a várakról és kastélyokról, így játszva lehet tanulni. Kajla a családbarát kirándulóhelyeknek is nagy szakértője: megannyi meseszép tájat és színes erdőt ajánl. Ilyenek többek között a Páfrány, az Ős-Dráva és a Körtike tanösvények. Aki pedig ezekre a helyekre is elviszi a kék színű Kajla útlevelét, itt is tudja gyűjteni a pecséteket! A Magyar Turisztikai Ügynökség programjának célja, hogy a gyerekek megismerhessék Magyarország legszebb helyeit és megszeressék ezáltal a kirándulást és természetjárást. [1][2]

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/budapesti-kalandokkal-folytatodik-a-hol-vagy-kajla-program-2409

[2] https://kajla.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr9816627226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása