Travelikum

356 koncert és rendezvény – Rengeteg zenei program vár minket országszerte!

2021. augusztus 13. - Travelikum

A zenei rendezvények nagymértékben hozzájárulnak a turizmus fejlődéséhez, erősítik a kulturális életet és megismertetik az eseményeknek otthont adó településeket, számunkra pedig kiváló kikapcsolódást és feltöltődést jelentenek. Van mit bepótolni és szerencsére lesz is mivel, hiszen hamarosan 356 koncert- és rendezvénysorozat érkezik kihagyhatatlan programokkal, ugyanis augusztus és október között 40 nagyvárosi, 216 kisvárosi koncert és 100 falunap valósulhat meg országszerte.

1_37.jpg

Forrás: https://www.portfolio.hu/gazdasag/20210727/orszagszerte-356-koncert-es-rendezvenysorozat-valosulhat-meg-494190

Zenei élmények a falvaktól a városokig

A Magyar Turisztikai Ügynökség közreműködésével augusztus és október között 356 könnyűzenei rendezvény: a nagyvárosokban 40 nagykoncert, a kisebb településeken 216 fesztiválkoncert, a kisebb falvakban pedig összesen 100 falunap valósulhat meg országszerte. Az intézkedés célja, hogy minél több könnyűzenei eseménnyel támogassa az újraindítást, és segítse ezzel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott előadóművészeti és rendezvényszektort. A zenei rendezvények kiemelt jelentőségűek, sok embernek adnak munkát, nemcsak a szűken vett turisztikai szektornak, hanem a kapcsolódó vállalkozásoknak is.
A koncertek mellett szórakoztató programok és gasztronómiai élmények várnak minket az ország különböző rendezvényein.[1]

Különleges fesztiválok és újra világsztárok Magyarországon

A következő időszakban olyan különleges fesztiválokon vehetünk részt, mint a Mórikum Kultúr-Fröccs-Fesztivál, amely során a móri unikumokkal ismerkedhetünk meg. A móri kultúra színfoltjaival a város legemblematikusabb helyén, a gyönyörű Lamberg-kastélyban, illetve annak csodálatos akusztikával bíró udvarán találkozhatunk. Mindezt a további szórakozás érdekében színházi programok, gyerekprogramok és koncertek is színesítik. A rendezvényt a helyi gasztronómiai különlegességek teszik igazán egyedivé és izgalmassá: fröccs, bor, borleves, kvircedli és macskapracni.[2] A Bükki Művészeti Napok Barokk Fesztivál programsorozat alapvető célja, hogy történelmi környezetben, a helyszínekhez illő, elsősorban barokk kori zenét szólaltasson meg. A programsorozaton több településen, így Egerben, Felsőtárkányon, illetve Noszvajon is részt vehetünk.[3] A több mint 20 éves hagyományra visszatekintő székesfehérvári Királyi Napok Folkfesztivál idén hazai tánccsoportokat vonultat fel, de van, ami nem változik. A belvárost felpezsdítő táncbemutatók, a családi piknik és a kreatív játékok a Zichy-ligetben, a fergeteges folkestek és a koncertek a Táncházban idén is feledhetetlenné teszik a néptáncfesztivált.[4] A Bor és Kenyér Ünnepe hagyományosan a nyári szezon legnagyobb fesztiválja Siófokon, amely augusztus 20. köré szerveződik. Az idei évben hosszabb rendezvénnyel vár minket Siófok, a fesztivál augusztus 13-22. között kerül megrendezésre a siófoki Hajóállomáson. Sokszínű rendezvényen vehetünk részt, amennyiben a Balaton fővárosa felé vesszük az irányt: koncertek, gyermekprogramok, gasztrokereskedők, kézművesek, Siófok Város borának megválasztása, kenyérszentelés, izgalmas előadások és az elmaradhatatlan tűzijáték augusztus 20-án.[5] A hazai fesztiválkülönlegességek mellett pedig olyan világsztárok is Magyarországra látogatnak a közeljövőben, mint az Aerosmith, a Pearl Jam, a Kiss, Daddy Jankee, vagy Céline Dion.[6] Szerezzünk életre szóló élményeket a következő 365 napban!

2_30.jpg

Forrás: https://hellosiofok.hu/hirek/hir/208/siofok-tovabbra-is-vezet-a-programok-teren/

 

 

 

 

 

 

[1] https://mtu.gov.hu/cikkek/orszagszerte-356-koncert-es-rendezvenysorozat-valosulhat-meg-2423

[2] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-morikum-kultur-froccs-fesztival.html

[3] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-bukki-muveszeti-napok-barokk-fesztival.html

[4] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-kiralyi-napok-nemzetkozi-neptancfesztival-szekesfehervaron.html

[5] https://www.programturizmus.hu/ajanlat-bor-es-kenyer-unnepe-siofok.html

[6] https://www.onlineticketshop.hu/kozel-az-on-orszagahoz

A bejegyzés trackback címe:

https://travelikum.blog.hu/api/trackback/id/tr8416658822

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása